Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kırım Kongo geri mi döndü? İngiltere’de Ebola gibisi virüs olayı tespit edildi

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de Ebola’ya benzetilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü kaynaklı bir hadise görüldüğü belirtildi.

Sıhhat yetkilileri, İngiltere’de Kırım-Kongo kanamalı ateşi hadisesi tespit edildiğini deklare etti.

İngiltere Sıhhat Güvenliği Ajansı, hadisenin Orta Asya’dan seyahat eden bir bayanda teşhis edildiğini duyurdu. Yetkililer hadisenin çabucak hemen toplum sıhhati açısından risk oluşturmadığını belirtti lakin bir daha de ihtarları bir dahaledi.

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi çoklukla keneler yahut çiftlik hayvanları tarafınca bulaşan viral bir hastalık olarak biliniyor. Hastalık hayvanlarda belirti göstermediği için de yayılması daha kolay olabiliyor. Kırım Kongo hastalığı niçiniyle mevt ile ilgili datalarda yüzde 40’a kadar çıkan oranlar bildirildiği için hastalığın bir daha ortaya çıkması ‘tedirgin edici’ olarak yorumlandı. gayet tehlikeli ve öldürücü bir Virüs olan Kırım Kongo virüsü, Ebola’ya da benzetiliyor.

ORTA ASYA SEYAHATİNDEN DÖNMÜŞ

Ekseriyetle hastalığın endemik durumda olduğu ve virüse, Afrika, Balkanlar, Orta Doğu ve Asya’da daha sık rastlandığı bildirilirken, hasta hanımın Orta Asya seyahatinden döndüğü belirtildi.


bayanın, şu anda Londra’daki Royal Free Hastanesinde tedavi gördüğü bildirildi.

‘İNSANLAR ORTASINDA YAYILIMI KOLAY DEĞİL’

İngiltere Sıhhat Güvenliği Ajansı Baş Tıbbi Danışmanı Dr Susan Hopkins hususla ilgili yaptığı açıklamada, “Kırım-Kongo kanamalı ateşinin, hastalığın endemik olduğu ülkelerde çoklukla kene ısırması yoluyla yayıldığının, beşerler içinde kolay kolay yayılmadığını” vurguladı.

Hopkins, “Enfeksiyonları teyit edilmedilk evvel olayla yakın temasta bulunan bireylerle temasa geçmek, gerektiğinde onların durumuyla ilgilenmek ve tavsiyelerde bulunmak için çalışıyoruz.” dedi.

Hastayı tedavi eden hekim, yüksek izolasyon ünitesinde tutulduğunu ve bir süre daha karantinasının devam edeceğini deklare etti.

Okumaya devam et...
 
Üst