Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Korkutan araştırma: Corona virüsü ve gribe birebir anda yakalanmak mevt riskini iki katına çıkarıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, corona virüsü ve grip, influenza üzere virüslere tıpkı anda yakalanmasının vefat riskini iki katına çıkardığını ortaya koydu.

Son devirde havalarda da meydana gelen ani değişimler niçiniyle grip olaylarında artış yaşanırken, İngiltere’de korkutan bir araştırma yayınlandı.

İngiltere’nin esaslı eğitim kurumlarından Edinburgh Üniversitesi tarafınca yapılan yeni bir araştırma, hastaneye kaldırılan Covid-19 hastalarının da rutin olarak grip testi yaptırması gerektiğini ortaya çıkardı.

Lancet tıp mecmuasında yayımlanan araştırmaya göre, corona virüsü ve gribe tıpkı anda yakalanan bireylerin vefat riskinin iki kat arttığı belirlendi.

Bilim insanları ayrıyeten hem Covid-19’a birebir vakitte influenza virüslerine yakalanan bireylerin, yalnızca corona virüse yakalanlara bakılırsa ventilasyon takviyesine gereksinim duyma mümkünlüğünün dört kat ve ölme mümkünlüğünün 2,4 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

‘TEST STRATEJİLERİ TAM DEĞİŞMELİ’

Edinburgh Üniversitesi’nden Profesör Kenneth Baillie, “Covid-19 ve grip virüslerinin kombinasyonunun tehlikeli olduğunu bulduk” dedi. Baillie, “Covid-19’un griple birlikte etkileşime girmesinin pek tehlikeli olabileceğini gördük. Bu niçinle hastanedeki Covid-19 hastaları için test stratejimizi değiştirmeli ve epeyce daha yaygın olarak grip testini hayata geçirmeliyiz.” dedi.


Araştırmalar boyunca, Edinburgh Üniversitesi, Liverpool Üniversitesi, Imperial College London ve Hollanda’daki Leiden Üniversitesi’nden araştırmacılar 305 binden çok corona virüsü olayını inceledi. Bu hadiselerin 227’sinde influenza virüsüne de rastlandı. Araştırmacılar, bu bireylerin değerli ölçüde daha önemli sonuçlarla karşılaştığını belirledi.

BİLİM İNSANLARI ŞAŞKIN

Liverpool Üniversitesi’nden Profesör Calum Semple, “İnsanlara hem grip tıpkı vakitte Covid-19 virüsleri bulaştığında mevt riskinin iki katından fazla artmasına şaşırdık” dedi. Semple, “İnsanların her iki virüse karşı tam olarak aşılanmaları ve güçlenmeleri ve fazlaca geç olana kadar bırakmamaları artık epeyce kıymetli.” diye ekledi.

Imperial College London’dan Profesör Peter Openshaw, “Covid-19 ve gripten koruyan aşılar farklıdır ve insanların her ikisine de gereksinimi vardır. Bu iki enfeksiyonun tedavi edilme formu de farklıdır.” dedi.

Öte yandan, araştırmacılar, son devirde kimi ülkelerde rastlanan enfeksiyonlardaki keskin artışın, Omicron’un daha bulaşıcı bir formu olan Omicron BA.2 varyantı niçiniyle olabileceğini deklare etti. Sayılar, yeni varyantın İngiltere’de süratle daha yaygın hale geldiğinin ve hastaneye yatış oranlarının arttığını ortaya çıkardı.

Okumaya devam et...
 
Üst