Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kurduğu ekipte forma giyemeyince 6 ayda 61 kilo verdi

Leila

Global Mod
Global Mod
Denizli’de futbol kadrosu kuran 35 yaşındaki kamu çalışanı Mehmet Ali Dağ, fazla kiloları yüzünden kurdukları kadrosunda forma giyemeyince kısa müddette büyük bir değişime imza attı. 140 kilodan 79 kiloya kadar düşerek 6 ayda 61 kilo veren Dağ, hem formayı birebir vakitte sıhhatini kazandı.

Denizli’de yaşayan 35 yaşındaki Mehmet Ali Dağ, istikrarsız ve yanlış beslenme sonucunda fazla kilo sahibi oldu. Aldığı kilolar bir çok artması niçiniyle epeyce istediği futbolu bir türlü oynayamadı. Genç yaşında koşamayan ve istediklerini yapamayan kamu çalışanı Dağ, 2021 yılının Ekim ayında fazla kilolarından kurtulmak için spora başladı.


Genç yaşında Demiryolgücü futbol kadrosunun idaresinde yer alan Dağ, kadrosunda forma giyemediği için azimle spor yapmayı sürdürdü. 140 kilodan 79 kiloya kadar düşerek 6 ayda 61 kilo veren Dağ, azmi yardımıyla şimdilerde forma giymeyi başardı.


Genç yaşında sıhhat meseleler yaşamaya başlamasıyla amaçlarını gerçekleştiremeyen Mehmet Ali Dağ, 6 ay üzere kısa müddette fazla kilolarından kurtulma sonucu aldığını söylemiş oldu. Dağ her gün 25 ile 30 kilometre yol yürüdüğünü belirterek, şunları söylemiş oldu:

– Bedenim koşmaya ve öbür sporlara fazlaca elverişli değildi. 140 kilo olduğum için yürüyüş yaptım. Günlük 25 ile 30 kilometre ortası yol yürüyorum. Bunu devamlı hale getirdim. Her gün yaptığım belirli. Kendime amaçlar koydum. İş yerinde öğlen içinde yahut iş çıkışında işe daima araç yerine yürümeyi tercih ettim. bu türlü kilo verdim. Beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor. esasen sistemsiz beslenme stilim olduğu için bu kiloları almıştım.


– Spor yaptıkça bedenimde bir güzelleşme ve her gün daha güzele gittiğini fark ettim. Birinci günlerde fazlaca zorlanıyordum. Yürürken 5 ile 10 kilometre yürüdüğüm vakit her yerim ağrıyordu. Gün geçtikçe bir ritim yakaladık. Bunun yardımıyla 6 aya yakın 1 müddette bu kiloya ulaştım. İnsan azim ettikten daha sonra karar verdikten daha sonra yapamayacağı hiç bir şey yok. Sistemli sporla ve yediklerine dikkat ederek her insanın kilo verebileceğini düşünüyorum. Kilo almayı düşünmüyorum. Birinci amacım bu kiloları korumak ve kilo almamak.


Fazla kilolarından dolayı koşamadığını anlatan Dağ, kendi sıhhat kahırlarının kardeşinin de yaşadığını ve bunun kendisine örnek aldığını anlattı. Azimle maksatlarına her gün daha da yaklaşan Dağ, halı alanda oynamaya devam edeceğini belirterek, şöyleki konuştu:

– 140 kilodayken yapamadığım şeyleri de yapıyorum. Halı alanda oynamaya devam edeceğim. Bir de bana örnek olan kardeşimde bundan 10 sene evvel 120 kilodan 80 kiloya düşmüştü. Onun da o denli bana misal bir kıssası var. Önümde bir örnekte olduğu için bu işi yapabileceğimi düşündüm.

Okumaya devam et...
 
Üst