Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kutsal Hafta, Leon eyaletinde 496 işsizin azalmasıyla işsizliği azaltıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Kutsal Hafta ve onunla bağlantılı bayram ve tatil sezonu, Leon eyaletindeki işsizlik rakamlarında rahatlama sağladı. Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanlığı tarafından bu Salı günü sağlanan verilere göre 496 daha az işsizin bulunduğu Leon için Mart ayı sayısal veriler açısından olumlu geçti.


Bu şekilde, Leon eyaletinde 22.788 işsiz var; bu sayı Şubat ayına göre %2,13 ve Mart 2023'e göre %3,95 daha az. Yıllar arası verilerde Leon'da bir önceki yılın aynı ayına göre 936 daha az işsiz var.


Hizmet sektörü istihdamı çekiyor



León eyaletindeki bu iyi verilerin en büyük itici gücü hizmetler sektörü oldu. Bu bölge, işsizlikteki %2,9'luk düşüş ve 488 kişinin daha az işsiz kalmasıyla istihdamdaki bu artıştan aslan payını aldı.

19 kişi daha az işsiz (%-2,3) ile tarım ve 11 kişi (%-0,5) ile sanayi de iyi dinamikler kaydetti; ancak bu, işsizliğin 15 kişi (%0,9) arttığı inşaat sektöründe veya sektörde doğrulanmadı. Daha önce bir işi olmayanlar arasında yedi işsiz daha var (%0,3).

Tepkiler



Sendika tarafında UGT, bu verilerin işverenlerin “işgücü eksikliği” konusundaki iddialarını çürüttüğüne dikkat çekiyor ve Kurulu, iş yaratmada ademi merkeziyetçilik fikri konusunda “net” olmamakla suçluyor. CCOO León ise verilerle ilgili endişelerini dile getirdi çünkü “istihdam yaratma ve kalitesi açısından çok zayıflar”, bu da hizmet sektörünün baskınlığıyla da kanıtlanıyor, “bu nedenle istihdam geçiciliğe bağlı”. Bu nedenle, Leon'da istihdam yaratmak için somut önlemler ve kamu yatırımı talep ediyorlar ve “kamu yatırımı için yamalar içermeyen, daha ziyade yapısal bir dönüşüm içeren bir Acil Durum Planı”nı teşvik ediyorlar. Leonese Girişimciler Federasyonu (Fele), işveren derneğinden şirketlerin durumunu “daha da kötüleştirecek” önlemlerin uygulanmamasını talep ediyor çünkü “hala bir belirsizlik senaryosundayız.” “Yatırım kararlarını sağlamlaştırmak için gereken güveni teşvik eden yasal belirlilik, düzenleyici istikrar ve öngörülebilirlik ortamını teşvik etmek çok önemlidir” diye belirtiyorlar.


Böylece, Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanlığı'na göre Leon ilinde 22.788 kişi işsiz bulunmaktadır; hizmetler sektörü ise 16.068 ile eyalette en fazla işsizliğin olduğu bölgedir. Bu istatistikte daha önce herhangi bir işte çalışmayan grup (2.432), sanayi (1.926), inşaat (1.569) ve tarım (793) takip ediyor.

Cinsiyetle ilgili olarak, Leon'da işsiz kadın sayısı (13.283) erkeklerden (9.505) daha fazladır; ayrıca eyalette 25 yaşın altında işsiz olan 1.631 kişi kayıtlıdır.

Sosyal Güvenlik bağlıları ise 1.251 kişinin bu rejime dahil edilmesiyle ilde yüzde 0,76 artışla 165.526 kişiye ulaştı.


Kastilya ve Leon



Castilla y León'da işsiz sayısı Mart ayında yüzde 2,27 oranında azalırken, işsiz sayısı Şubat ayına göre 2.615 kişi azaldı, İspanya'da ise işsiz sayısı 33.405 kişi daha azalarak yüzde 1.21 oldu. Mart ayında 2008'den bu yana en düşük rakam.

Böylece toplum toplam işsiz sayısını 112.765 olarak tahmin ediyor; bu sayı bir yıl öncesine göre 6.881 daha az, yüzde 5,75'lik bir düşüşle, yani devletin düşüşünden bir puan daha fazla.
 
Üst