Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kutsal Hafta, otel fiyatlarının gecelik 100 avroyu aşmasını tetikliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Kutsal Hafta, yılın başından bu yana zaten çok iyi oranlara sahip olan otel fiyatlarını hızla artırdı. INE tarafından Salı günü yayınlanan verilere göre, oteller Nisan ayında ortalama oda ücretini ilk kez 100 Euro seviyesini aşarak 104,9 Euro olarak faturaladı.


Bu fiyatlar, kullanılan her oda (ADR) için faturalandırmanın geçen yılın Nisan ayına göre %8,8 ve ortalama oda maliyetinin ortalama 83 avro olduğu pandemi öncesi 2019’un aynı ayına göre %25 artması anlamına geliyor.

Kategorilere göre, beş yıldızlı oteller oda başına 251,8 avro ile rekor ciroya ulaşırken, dört yıldızlı oteller ortalama 108,3 avro ve üç yıldızlı oteller 81,7 avro ile rekor ciroya ulaştı. Gecelik en pahalı odaya sahip turistik nokta, ortalama bir otel gecesinin 183,3 avro olarak faturalandırıldığı Marbella oldu.


Böylece, 2018’de ortalama oda maliyeti 80,6 avro iken, turist gelirinin tüm zamanların rekoruna ulaştığı 2019’da, Paskalya’nın Nisan ayında da düşmesine rağmen, bu yıla göre %24 daha az olan 83,1 avro fatura edildi. . 2020’de pandemi seyahati engelledi ve neredeyse tüm oteller aylarca kapılarını kapattı. 2021 yılında sektörde toparlanma başladı ve INE verilerine göre ortalama oda Nisan ayında ortalama 70 euro olarak faturalanırken, geçen yılın Nisan ayında yine hafta sonu tatiline denk gelen 96,3 euro maliyetle faturalandırıldı. Noel Baba.


Fiyatlara rağmen talep daralıyor



Fiyatlardaki bu artışa, özellikle enerji ve enerji fiyatları nedeniyle bazı durumlarda geçen yıla göre %20’yi bulan maliyetlerdeki artış nedeniyle otel işletmelerinin net karında aynı oranda artış eşlik etmemiştir. sektördeki kaynaklara göre gıda.

Güçlü talep, şirketlerin bu fiyatları ayarlamasına izin verdi. Geceleme sayısı geçen yıla göre %11,5 artarak Nisan ayında 28 milyonu aşarak 2019’un aynı ayının da üzerine çıktı. Sözleşmeli toplam otel gecelemelerinin %38’ini yurtiçi yolcular 10,7 milyon ile, yabancılar ise 17,3 milyonu aştı. , İngilizler ve Almanlar başı çekiyor.

Kanarya Adaları, Nisan ayı boyunca en yüksek yatak doluluk derecesini (%70,3) sunarken, onu ulusal ortalamanın (%59,8) üzerinde Balear Adaları, Madrid Topluluğu, Valensiya Topluluğu ve Katalonya izledi. Turistik bölgeye göre, Tenerife’nin güneyi yatak başına en yüksek doluluk oranına (%75,2) sahipken, hafta sonları en yüksek doluluk oranı Barselona’ya (%79,8) sahipti.
 
Üst