Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kuzey Kore’de birinci defa Covid-19 hadisesi tespit edildi

Leila

Global Mod
Global Mod
Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı’nın (KCNA) haberinde, Kuzey Kore‘nin başşehri Pyongyang’daki hastalardan alınan örneklerde Covid-19’a rastlandığı duyuruldu.

Haberde, kaç olayın tespit edildiği bilgisi paylaşılmazken, olayların Omicron’un “BA.2” olarak bilinen alt varyantı olduğu tabir edildi.

Tespit edilen olayların akabinde ülkede “acil durum” ilan edildi. Ortalarında Kuzey Kore başkanı Kim Jong-un da bulunduğu üst seviye yetkililerin salgın durumunu görüşmek üzere düzenledikleri görüşmede, azamî acil salgın tedbire sisteminin uygulanması sonucu alındığı açıklandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI


Kim, toplantının akabinde salgının yayılmasını önlemek emeliyle ülkedeki tüm vilayet ve ilçelerde “sokağa çıkma yasağı” uygulanması daveti yaptı.

Salgının üstesinden gelineceğini vurgulayan Kim, sıhhat çalışanlarını iş yerlerinde ve konutlarda dezenfeksiyon gayretlerini hızlandırmaya ve salgına karşı tüm tıbbi ekipman ve gereçleri kullanmaya çağırdı.

Okumaya devam et...
 
Üst