Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki ilk enerji araştırma diyaloğu siyaset, iş dünyası ve bilim dünyasından önemli oyuncuları bir araya getiriyor

Hasan

New member
Kuzey Ren-Vestfalya’da enerji geçişinin başarılı olması için ne gerekiyor? Enerji araştırmalarının odak noktası ne olmalıdır? Promosyon nasıl olmalı? Politika, iş dünyası ve bilim dünyasından temsilciler, Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Andrew Pinkwart’ın davetlisi olarak 10 Aralık’ta Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı’nda bu ve diğer soruları tartıştı.

Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Christoph Dammermann: “Kuzey Ren-Vestfalya, enerji geçişi ve iklim koruması için araştırma ve geliştirmedeki teknolojik liderliğini sürdürmek ve genişletmek istiyor. Bunu yapmak için, teşvik etmeye devam etmek istiyoruz. güçlü bilimsel ortam ve son teknoloji araştırmalar Bu, modern bir enerji sisteminin ve dolayısıyla ülkemizdeki refahın temelidir.”

Kuzey Ren-Vestfalya, enerji araştırma atağının bir parçası olarak 10 Aralık’ta “Platform Energy Research NRW” diyalog etkinliğini başlattı. Kuzey Ren-Vestfalya’daki enerji araştırmalarının stratejik yönü hakkında siyaset, iş ve bilim aktörleri arasındaki alışverişi güçlendirmeyi amaçlıyor. Gelecekte, düzenli olarak değişen oyuncu kadrosuyla gerçekleşecek.

Kuzey Ren-Vestfalya bir numaralı enerji eyaletidir: Burada başka herhangi bir federal eyalette olduğundan daha fazla enerji dönüştürülür ve kullanılır. Enerji sisteminin dönüşümüne yönelik yenilikler, başarılı bir enerji geçişi için vazgeçilmezdir. Bu nedenle enerji araştırmaları, Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti için büyük önem taşımaktadır.

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine, mevcut kömür yakıtlı enerji santrallerinin hangi ölçüde büyük termik depolama santrallerine dönüştürülebileceği konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Bunun için enerji depolama araştırmaları, enerji sistem analizleri ve güneş enerjisi santralleri alanlarındaki uzmanlığını kullanır. Termik depolama santralleri, yenilenebilir enerjilerden elde edilen fazla elektriği ısı şeklinde depolayabilir ve gerektiğinde elektrik şebekesine besleyebilir. Devreden çıkarma yerine dönüşüm senaryosunun bir diğer avantajı da santral ve şebeke altyapısına yapılan yatırımların boşa gitmemesi. Bu, özellikle yüksek verimli enerji santrali teknolojisiyle devreye giren daha yeni enerji santralleri için geçerlidir.

DLR, Kuzey Ren-Vestfalya’da başarılı bir enerji geçişi için çeşitli alanlarda araştırmalar yürütüyor. Jülich’te es, 2011’den beri araştırma amacıyla Jülich güneş kulesini işletiyor. Ayrıca Jülich’te yapay güneş ışığıyla deneyler için en büyük tesis olan Synlight da bulunuyor. DLR, güneş kulesinde ve Synlight’ta, endüstriden ortaklarla birlikte, güneş enerjisi termik santralleri için yeni bileşenleri ve sistemleri ve güneş enerjisini hidrojen veya sentez gazı gibi yakıtlarda kimyasal olarak depolamaya yönelik süreçleri test ediyor. İkincisi, uçak yakıtı üretimi için bir hammadde olarak kullanılabilir.
 
Üst