Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Madrid’deki Four Seasons ve İbiza’daki Six Senses, dünyanın en iyi 50 oteli arasında

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ellide iki. Madrid’deki Four Seasons 24. sırada ve İbiza’daki Six Senses 49. sırada. Bu, en iyi otellere ayrılan 50Best listesinin ilk baskısında İspanya’da varlığı olan kuruluşların – değerli, ancak şu anda gizli – varlığıdır. Dünyanın bir parçası, bu Salı gecesi Londra’da sunuldu.


Bu sınıflandırmanın başında Como Gölü kıyısındaki muhteşem bir konaklama tesisi olan İtalyan Passalacqua tesisi yer alıyor.Lüks odalarında bir gece konaklamanın gecelik maliyeti yaklaşık 1.200 Euro’dur. Listede beş oteli bulunan İtalya, bu alanda en iyi hasatı elde eden ülkelerden biri olup, her ikisi de altı isimle ancak daha az özgül ağırlıkla Fransa ve Birleşik Krallık’ı geride bırakmıştır.

Asya’nın en iyisi ve bu yeni dünya sıralamasında ikinci olarak kabul edilen Hong Kong’daki Rosewood oteli, Tayland’ın başkenti Bangkok’taki Chao Phraya Nehri’ndeki Four Seasons ile birlikte onur podyumunu tamamlıyor. İlk on sıra arasında yalnızca bir Avrupalı (dokuzuncu sırada İtalya’nın Floransa kentindeki Four Seasons), bir Amerikalı (sekizinci sırada Meksika’nın Puerto Vallarta kentindeki One&Only Mandarina), iki Afrikalı (La Mamounia) var. Fas’ın Marakeş’inde altıncı sırada yer alıyor, onu Maldiv adalarında Soneva Fushi takip ediyor) ve üç Asyalı (yine Hong Kong’daki The Upper House, listede dördüncü, Japonya’nın başkentinde Aman Tokyo beşinci ve Mandarin Oriental da listede) Bangkok).

İspanya’nın başkentinde, şehrin şehir merkezindeki yedi anıtsal binanın yenilenmesinin ardından 2020 yılında açılan Four Seasons örneğinde, 50 Best, “sayesinde” hem ziyaretçileri hem de Madrid sakinlerini çekme yeteneğini değerlendirdi. baştan çıkarıcı tasarımı ve çekici aurası. Gecelik konaklama ücretinin yaklaşık 800 avro olduğu otelin ilgi çekici yerleri arasında Dani García grubunun gastronomisi veya Miguel Pérez liderliğindeki kokteyl bar yer alıyor.

Jüri, Madrid’deki bu çok iyi bilinen lüks konaklama birimiyle ilgili olarak “Modern konukseverliğin bir işareti” diyor. Dünya çapında 120’den fazla kuruluşla, Kanada menşeli tarihi zincir – 2021’den bu yana Amerikalı kodaman Bill Gates’in sahibi olduğu bir firma tarafından kontrol edilmesine rağmen – listeye özellikle Bangkok’ta (3. sıra) ve Floransa’da bulunan üç oteli daha yerleştiriyor. (9) ve Atina (35).


“Mükemmel bir kaçamak”



İspanya’nın başkentinin canlı dinamizmi ile karşı karşıya kalan, Balear takımadalarının ünlü adası Cala Xarraca’da yer alan Six Senses of Ibiza, “kaldığınız süre boyunca kaybolmak ve kendinizi yeniden bulmak için mükemmel bir kaçış” sunuyor. organizasyon. Temmuz 2021’de açılan otel, konaklama ekibinin “sağlık, sürdürülebilirlik ve kusursuz tasarım” ile “sarsılmaz bağlılığının” uyumlu bir karışımını sunuyor.



İbiza’daki Six Senses tesisinin lüks odalarından biri, arka planda Akdeniz manzarası.


R.C.





1995 yılında kurulan ve 2019 yılından bu yana İngiliz grup IHG’ye ait olan zincir, dünya geneline yayılmış 24 oteli ile sağlıklı beslenme, uyku sağlığı tedavisi, detoks inzivaları veya sağlıklı yaşam seansları, yoga gibi lüks deneyimler sunmaya odaklanıyor. Oda fiyatları yaz aylarında gecelik 1.000 avro arasında, sezon dışında ise 300 avronun biraz altında değişiyor.

50Best, resmi sınıflandırmasının yanı sıra aynı galada yedi özel ödül de verdi. Özellikle Soneva Fushi için Maldivler’deki en iyi plaj oteli; Thai Capella Bangkok için en iyi yeni otel kategorisinde; Güney Afrika’daki Kruger Ulusal Parkı’ndaki Singita Lodges’un eko kuruluşuna; İngiliz The Newt için en iyi butik otel ve İskoç Gleneagles için ‘misafirperverlik sanatı’ ödülü. Ayrıca Utah’taki (ABD) The Lodge at Blue Sky’ı izlenecek bir otel olarak ve otel işletmecisi Sonu Shivdasani’yi Icon ödülüyle öne çıkarıyor.
 
Üst