Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Magyar Vagon, Hükümetten Talgo için 619 milyon avroluk devralma teklifine izin vermesini istedi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bu perşembe günü Magyar Vagon, Talgo'nun 619 milyon euro karşılığında satın alınması yönündeki talebi Ulusal Menkul Kıymet Piyasaları Komisyonu'na (CNMV) kaydettirdi ve Hükümet'ten bu operasyon için açık izin istedi.

Macar şirketin denetçiye bildirdiği üzere, 22 Mart'ta Talgo'ya doğrudan yabancı yatırım yapılması için Bakanlar Kurulu'ndan Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanlığı Uluslararası Ticaret ve Yatırım Genel Müdürlüğü'ne izin talep edildi.


Hükümetin yetkilendirilmesi, Kovid-19 nedeniyle onayladığı devralma karşıtı kalkanın uygulanması ve sermaye hareketleri ve ekonomik işlemlerin yasal rejimine ilişkin 19/2003 sayılı Kanun uyarınca operasyona devam etmek için temel bir gerekliliktir. .dışarısı ile.

Şu an için Yönetim, olası Rus ve aşırı sağ bağlantılarını öne sürerek, stratejik bir İspanyol şirketinin Macar yatırımcılar tarafından devralınmasına 'yeşil ışık' yakmakta isteksiz davranıyor.


Magyar Vagon ayrıca Avrupa Komisyonu'ndan ve Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Sırbistan, Mısır ve Suudi Arabistan rekabet otoritelerinin yanı sıra Danimarka Ticaret Otoritesinden ilgili rekabet hukuku izinlerini talep etti.

Böylece Macarlar, 7 Nisan Pazar günü sona eren Kamu Alım Teklifinin (OPA) CNMV'ye resmi sunumundan itibaren belirtilen maksimum 30 günlük süreye uyuyor.

Magyar Vagon, teklif edilen hisse başına 5 avroluk fiyatın, teklifin sunulmasından önceki altı ay boyunca Talgo'nun ortalama fiyatına kıyasla %41,4'lük bir primi temsil ettiğini iddia ederek operasyonunu savundu.

TALGO İŞBİRLİĞİ

Magyar Vagon, şirketin ana hissedarı Trilantic (sermayenin %40'ına sahip) ve alıcıyla bilgi paylaşımına izin veren Talgo'nun kendisi ile geçen Aralık ayından bu yana gizli görüşmelerde bulunuyor.

Aslında her iki taraf da, teklifin onaylanması ancak rakip bir teklifin sunulması nedeniyle sonuç olarak başarılı olmaması durumunda, Talgo'nun Magyar Vagon'a 3 milyon euro ödemesini zorunlu kılacak bir madde üzerinde anlaştı. devralma teklifinin hazırlanması.

Üstelik Talgo'nun yönetim kurulu, bunun dostane bir devralma teklifi olduğunu ve herhangi bir kuruluşun kontrol değişikliği nedeniyle borçlarını çözmesi durumunda finansman aramak da dahil olmak üzere, başarısı için Macarlarla işbirliği yapacağını zaten açıkladı.

Tüm bunlarla birlikte Pegasus Transport International (Trilantic'in sanayi şirketi), teklifi tüm katılımıyla kabul etme niyetinde olduğunu doğruladı, böylece Macarlar, şirket ve ana hissedarlarıyla olan yakın işbirliği sayesinde şimdiden yüzde 40'lık bir kabul elde etmiş olacak.
 
Üst