Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Makatına torpil yerleştirip patlatan kişi, tıp literatürüne girdi

Leila

Global Mod
Global Mod
Denizli’nin Tavas ilçesinde 2014 yılında, şizofreni hastası Ramazan B.’nin (35) makatına torpil yerleştirip, patlatmasının akabinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi edilip taburcu edilmesi, bilim erkeklerinın yayınladığı makaleyle tıp literatürüne girdi.

Tavas ilçesinde yaşayan şizofreni hastası Ramazan B., 2012 yılında kendi penisini kesmiş akabinde da tedavi edildikten daha sonra ise taburcu edilmişti. Ramazan B., çabucak sonrasında babası Ahmet Basmacı’yı da konutta kimsenin olmadığı sırada boğazını sıkarak öldürdü.

Özgür bırakılan Ramazan B., 2014 yılında ise makatına torpil yerleştirip, fitili ateşleyerek patlattı. Makatında büyük hasar oluşan ve organları ziyan goren Ramazan B., Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Üroloji Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş ve grubu tarafınca yapılan tedavinin akabinde taburcu edildi. Basmacı, yapılan tedavisinin akabinde yaklaşık 2 yıl daha sonra hayatını kaybetti.

“TIP LİTERATÜRÜNE DE GİRDİ”

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Üroloji Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, bu biçimde bir olayla tıp tarihinde birinci sefer karşılaştıklarını, yaptıkları tedaviyi İngilizce makale olarak değerli bir yabancı mecmuada yayınlandığını söylemiş oldu.

Şimdiye kadar atıf gelen en epeyce yayınlarından biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Zümrütbaş şunları söylemiş oldu:

* 2014 yılında 35 yaşında şizofreni hasta getirilmişti. Birebir hasta daha evvel de kendi penisini kesmiş ve tedavi edilip, gönderilmiş. Bu sefer de daha evvel görmediğimiz biçimde kendisine ziyan vermiş, makatına torpil yerleştirmiş, fitilini de ateşleyerek patlatmış. Bu niçinle makatında büyük abdest bölgesi, mesane, prostatı, idrar yolları büyük ziyan görmüş.

* Genel cerrahi kısmıyla birlikte çalışarak ziyan bakılırsan organları büyük ölçüde onardık. Karnına da büyük abdestini yapabilmesi için torba takılmıştı. Yapılan tedavisinin akabinde sağlıklı biçimde taburcu ettik.

* bu biçimde bir olayla birinci sefer karşılaştığımız için makale olarak yabancı lisanda yayınladık. Tıp literatüründe kıymetli mecmua olan ‘Urology Case Reports’ta yayınlandı. Benim en hayli atıf alan yayınlarımdan biri oldu. Olay değişik olduğu ve tedavi edilip, taburcu edildiği için tıp literatürüne de girdi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst