Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Mali Otorite, Hükümeti kamu harcamalarını denetleme konusundaki sınırlı özerkliği nedeniyle eleştiriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Vergi Dairesi’nden (Airef) Pedro Sánchez Hükümeti’ne güçlü mesaj. Kamu maliyesinin sürdürülebilirliğini sağlamaktan sorumlu organ, konu ana harcama politikalarını değerlendirmeye geldiğinde Yürütme’nin “hedefini kaybettiğini” garanti ediyor ve organın görevlerinin daha küçük önlemlerin analizine odaklandığı uzun süredir gözlemleniyor. veya kamuoyuyla ilgisi düşük.


Bu Perşembe günü sunulan yeni ‘Harcama İncelemesi’ raporu, daha fazla ileri gitmeden, işletmelerin uluslararasılaşmasını destekleyecek atık yönetimi ve finansal araçların teşhisine odaklandı. Bir öncekinde tahsilatın artırılmasıyla sınırlı olabilecek vergi avantajlarının analizi gibi önemli atamalar analiz edilmişti.

“Değerlendirilecek konularda bize danışılması gerekiyor, bu şu anda olmuyor; Kurumun başkanı Cristina Herrero, “Gerçekçi raporlar hazırlamak istiyorsak, bilgiye erişimin çok zayıf olması durumunda bize imkansız son tarihler dayatıyorlar” diye eleştiriyor.

Analiz edilecek konuların önemi ile ilgili olarak Airef, İspanyol ekonomisi için sağlık, temel sağlık hizmetleri, bağımlılık ve uzun vadeli bakım ve insan kaynakları yönetimi veya eğitim ve mesleki eğitim gibi temel politikalara yönelik harcamaları değerlendirebilmeyi kaçırıyor. . «Bu sonuncusu unutulmuş büyük olanıdır; Birçok özerk topluluk bizden bunu yapmamızı istediğinde, kaynakları bursları ve diğer hususları değerlendirmeye ayırmamak…” diye uyarıyor Herrero. Hatta kuruluş bunu adalet veya barınmayla ilgili diğer politika türlerini analiz edebilmenin anahtarı olarak görüyor.

Airef çalışmalarının verimli olabilmesindeki diğer büyük sorun ise şeffaflık ve bilgi eksikliğidir. “Hükümet harcama politikalarında hedef koymuyor, bu da işimizi çok zorlaştırıyor” diye eleştiriyorlar. Ve Minimum Hayati Gelirin (IMV) somut örneğini veriyorlar. “Hükümetin yoksulluk düzeyini ne olarak değerlendirdiğine dair bir tanım olmadan, onun ulaşmaya çalıştığı hedefi bilmiyoruz.” diye ısrar ediyorlar.
 
Üst