Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Maske yasağı nerelerde geçerli? Okul, hastane ve toplu taşımada maske kaldırıldı mı?

Leila

Global Mod
Global Mod
bir müddetdir tartışmalara sebep olan maske yasağı hakkında karar Bilim Konseyi toplantısı akabinde verildi. İçişleri Bakanlığı tarafınca maske hakkında genelge yayımlandı. Maske yasağı okul, hastane ve toplu taşımada devam ediyor.

Bilim Şurası, salgınla uğraşta gelinen nokta ve kısıtlamaları tekrar kıymetlendirerek maske zaruriliği kalktığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı da maskenin nerelerde takılmaya devam edileceğini belirten genelgeyi yayımladı.

MASKE YASAĞI NERELEREDE DEVAM EDİYOR?

Maske kullanması, HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test kararı ibrazı istenilmesine dair kararların uygulanması 03.03.2022 tarihi itibariyle sonlandırıldı.

* Bundan bu biçimde açık alanlar ile toplumsal aralığın uygulanabildiği ve uygun havalandırma şartlarının bulunduğu kapalı yerlerde maske kullanma zaruriliği uygulanmayacak.

* Yeni bir karar alınıncaya kadar; okul, hastane, sinema, tiyatro üzere şahıslar içinde gerekli toplumsal aralığın sağlanamadığı kapalı yerler ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur, uçak üzere her türlü toplu ulaşım araçlarında (şehirlerarası dahil) maske kullanım mecburiliği uygulanmasına devam edilecek.


UÇAK, OTOBÜS VE OKULLARDA MASKE KALDIRILDI MI?

Salgın periyodunun yeni yol haritasının belirlendiği toplantı daha sonrası açıklama yapan Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, şu tabirleri kullandı;

*Birazdan açıklayacağımız kararlar tam mutabakatla alınan kararlar değil. Birtakım bilim adamları farklı görüşlere sahip. Biz Sıhhat Bakanlığı olarak şu kararları aldık;

1.Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz.

2.Kapalı ortamda havalandırma yeterliyse ve aralık var ise maske takmak artık kaide değil.

3. Yeni devirde HES kodu uygulaması kaldırıldı. hiç bir kurum ve kuruluşta HES kodu denetimi yapılamayacak.

4. Hastalık belirtesi olmayan şahıslardan test istenmeyecek.

*Özellikle aralığın korunmadığı kapalı alanlarda; yani ara korunamıyorsa uçak, otobüs, tiyatro, sinema üzere sıhhat kuruluşları üzere alanlarda, okulların kapalı alanlarında maskeleri kullanmaya devam ediyoruz.

*Bunun haricinde kapalı alan olup, ara korunabiliyor ise o durumda maskeyi takmanın kaide olmadığını söylüyoruz.

*Maske hayatımızdan çıktı mı? hayatımızdan çıkmadı; fakat maskeyi nerede gerekiyorsa, gerekli olan ortamda bilhassa büyüklerimizi riskli olanları korumak ismine yanımızda taşımak gerektiğini söylüyoruz.

*Kapalı alanlarla ilgili hem uçak hem otobüs hem servis üzere, sinema, tiyatro, sıhhat kuruluşları, okulların kapalı alanları üzere aralığın korunamadığı yerlerde maske kullanmak şüphesiz mecburidir.

Okumaya devam et...
 
Üst