Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

MasterChef’te ikinci ve son finalist belirli oldu

Beykozlu

New member
MasterChef Türkiye 2021 müsabakası final haftasında şampiyonunu seçecek.

Son üçe kalan Eren, Tahsin ve Hasan içinden birinci finalist adayı Eren olmuştu.

Çarşamba akşamı Hasan Biltekin ve Tahsin XKüçük içinden ikinci finalistlik için kıran kırana uğraş yaşandı.

İki isim, beyaz konseptinde başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç yemek yaptı.

BİRİNCİ SEFER 10 TAM PUAN KULLANILDI

Birinci yemekte 22 puanla Hasan önde yer aldı, ikinci ana yemekte de Hasan oyunu önde tamamladı.

Son tabak ise tatlıydı ve 72 puanla kazanan Hasan oldu.

MasterChef tarihinde bu biçimdelikle birinci sefer 10 tam puan kullanıldı. Şefler Hasan ve Tahsin’in tatlılarını ayakta alkışladı.


“BU SAHNEYİ YAŞADIĞIM İÇİN ÜZÜLÜYORUM”

Mehmet Şef, Tahsin’in tatlısına, “Ben sıkıntı beğenirim fakat ben bu tatlı karşısında şapka çıkarıyorum” derken Hasan’ın tatlısına da birebir puanı verdi ve “Bir adamda iki şapka olmaz fakat ben bu tatlıya da şapka çıkarıyorum” halinde konuştu.

İkinci finalist Hasan, “Finalist olduğum için memnunum ancak bu sahneyi yaşadığım için üzülüyorum. Kaybeden kimse yok. Tahsin de burada kazananlardan birisi. Ortamızda hayli yeterli bir dostluk oldu. Finale kaldığım için epey memnunum.” dedi.


MEHMET ŞEF VE SOMER ŞEF’TEN HİS DOLU KONUŞMA

Tahsin’in vedası daha sonrası Mehmet Şef, “Açık söyleyeyim sen aslında olmuşsun. Yeterli bir ailede yetiştiğin epey aşikâr. Yeteneklisin. Hayatta senin hayli sıkıştığın vakit içinderda bile kesinlikle yol bulabilirsin. Bu gece yaptığın tatlıyla gösterdin ki sen olmuşsun arkadaş. Her bahiste sana takviyeye hazırız.” dedi.

Somer Şef ise “Yaptığın tüm yemekler bizi daima şaşırttı. Gayretten hiç kaçmadın, ekip oyunlarının en yüksek performansı sergileyen yarışmacısı oldun. Tüm arkadaşlarının sevinç kaynağı oldun. Yeterli ki geldin, âlâ ki buradasın.” açıklamasında bulundu.


ÖLEN ARKADAŞI İÇİN YARIŞTI

“Ben bu yola çıkarken yalnızca ailem için değil kendimi ispatlamak için de gelmiştim açıkçası”
diyen Tahsin ise şu biçimde devam etti:

“Burada olmak, sizle günlerce yemek yapabilmek, bir sürü anı, deneyim.. Hem insanlık hem kendime kattığım tevazu ismine… Yani burada gelirken annem için babam için kardeşlerim için yarıştım. Ancak en çok da Oğuz için yarıştım. Oğuz benim fazlaca yakın arkadaşımdı. Vefatın en an yakını en cana yakını olunca can yakıyormuş. Benim için o kadar berbat bir periyottu ki. Kendime sınırlarlar koymuştum. daha sonra onun için yarıştım olmadı hakkını helal etsin. Tespihi her vakit yanımda. Burada epey hoş bir ailenin ortasındaydım. Herkese sonsuz sefer teşekkür ediyorum. hiç bir keşkem yok, hayli memnunum, çok keyifliyim.”
 
Üst