Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Maymun Çiçeği virüsü 2 ülkede daha görüldü (Maymun Çiçeği virüsünün belirtileri nedir, nasıl tedavi edilir?)

Leila

Global Mod
Global Mod
İtalya ve İsveç, corona virüs salgının ortasında maymun çiçeği olaylarını kaydeden en son ülkeler oldu. İtalyan hastanın Kanarya Adaları’ndan döndükten daha sonra Roma’daki bir hastanede yaptığı test müspet çıktı, İsveçli hastaya da Stockholm’de maymun çiçeği virüsü teşhisi konuldu.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ 7 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Afrika haricinde teyitli yahut kuşkulu olay gösteren ülke sayısı 7’ye yükseldi.

Birleşik Krallık’taki dokuz olaydan altısı Londra’da, ikisi İngiltere’nin Güney Doğusunda ve biri Kuzey Doğu’da bulunuyor.

Nijerya’dan gelen birinci hasta olan Birleşik Krallık hastalarından biri hariç tümü, Birleşik Krallık’ta enfekte olmuş üzere görünüyor ve birçok ilişkili değil.

ABD, kısa mühlet evvel Kanada’dan dönen Massachusettsli bir adamda birinci maymun çiçeği olayını bir gecede bildirdi.

Kanada’da en az on üç muhtemel olay araştırılıyor ve virüsü doğrulamak için testler yapılıyor.

İspanya’da yedi bireye teşhis konuldu ve onlarca kişi daha hastalık için izleniyor ve test ediliyor. Portekiz, dokuz olayın doğrulandığını söylemiş oldu.

BİLİNEN OLAYLAR BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMI MI?

Uzmanlar, bilinen hadiselerin buzdağının görünen kısmı olmasından korkuyorlar ve hastaların birden fazla birbiriyle irtibatlı değil, bu da daha geniş bir alana yayıldığını gösteriyor.

DSÖ’DEN MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

Dünya Sıhhat Örgütü (WHO), önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkede daha fazla olay beklediği konusunda uyardı.

Maymun çiçeğinin bireyden şahsa bulaşmasının son derece ender olduğu düşünüldüğünden, salgın uzmanlar tarafınca ‘olağandışı’ olarak tanımlandı.

Şimdiye kadar virüs, Batı yahut Orta Afrika haricinde sadece dört ülkede tespit edilmişti ve tüm hadiselerin kıtayla direkt seyahat ilişkileri vardı.


Maymun Çiçeği virüsü, insanların ekseriyetle batı ve orta Afrika’nın tropik bölgelerinde kaptığı az bir viral enfeksiyondur.

Genellikle virüsü barındırdığı bilinen sincap üzere hayvanlarla direkt temas yoluyla yayılır.

aynı vakitte, enfekte bir bireyle fazlaca yakın temas yoluyla da bulaşabilir.

Maymun Çiçeği virüsü birinci vakit içinderda 1958’de araştırma için tutulan maymunlarda çiçek gibisi bir hastalık salgını meydana geldiğinde keşfedildi.

İlk insan olayı 1970 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde kaydedildi ve enfeksiyon bu biçimdedan beri bir dizi Orta ve Batı Afrika ülkesinde rapor edildi.

Şimdiye kadar Afrika haricinde yalnızca bir avuç hadise bildirildi ve bunlar kıtayla seyahat kontakları olan beşerlerle sonlu kaldı.

Maymun Çiçeği virüsü çoklukla hafifçetir ve birçok hasta tedavi olmaksızın birkaç hafta ortasında güzelleşir. bir daha de, hastalık ölümcül olabilir. Fakat, bulaştığı insanların yüzde 10’unu öldürebilir.

Mevcut salgına niye olan daha yavaşça suş, 100’de birini öldürür. Covid’in birinci vurduğu vakte misal.

Maymun Çiçeği virüsü, bedeninizin enfeksiyonlarla savaşma yeteneğinin kimi taraflarını kapatır.

Vücudunuzun savaşamayacağı öbür virüslerin ve bakterilerin varlığı niçiniyle, en makus durumlarda hastalar bedende ölümcül bir şoka ve kan zehirlenmesine yenik düşebilir.

Ölüm, genç hastalarda daha mümkündür. Deri lezyonları ağrılı ve form bozucudur ve öteki enfeksiyonların kaynağı olabilir.


Maymun çiçeği, çiçek hastalığına niye olan virüsle yakından bağlantılı olduğundan, çiçek hastalığı aşıları da insanları maymun hastalığına yakalanmaktan koruyabilir.

Bir aşı olan Imvanex’in maymun çiçeği enfeksiyonunu önlemede yüzde 85 civarında tesirli olduğu gösterildi.

Şiddetli olayları tedavi etmek için çiçek hastalığına karşı aşılanmış bireylerden alınan antiviraller ve birikmiş kan kullanılabilir.

Maymun Çiçeği virüsü, tabiatı gereği cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon değildir, lakin cinsel ilgi sırasında direkt temas yoluyla bulaşabilir.

Enfeksiyonların bulaşma mümkünlüğünün en yüksek olduğu bulaşıcı lezyonlar bedenin rastgele bir yerinde görünebilir.

Enfeksiyon, enfekte bir kişi tarafınca kullanılan giysiler yahut çarşaflarla temas yoluyla da bulaşabilir.

Şimdiye kadar, maymun çiçeği Afrika haricinde sırf dört ülkede (İngiltere, ABD, İsrail ve Singapur) tespit edilmişti.

Ve tüm bu olayların Nijerya ve Gana ile seyahat ilişkileri vardı.


Maymun çiçeği hastalığının birinci belirtileri ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, sırt ağrısı, şişmiş lenf düğümleri, titreme ve bitkinliği içerir.

Ancak en alışılmadık özelliği, ekseriyetle yüzde başlayan ve çabucak sonrasında bedenin öteki bölgelerine, ekseriyetle cinsel organlara, ellere yahut ayaklara yayılan bir döküntüdür.

Döküntü değişir ve sonunda bir kabuk oluşturmadan evvel farklı basamaklardan geçer ve bu sonrasındasında düşer.

Okumaya devam et...
 
Üst