Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Maymun çiçeği virüsü: İngiltere’de 56, 9 AB ülkesinde 67 hadise

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de yeni 36 maymun çiçeği hadisesi tespit edildi, toplam hadise sayısı 56’ya yükseldi.

İngiltere Sıhhat Güvenliği Ajansının açıklamasında, yeni 36 olay ile toplam sayısının 56’ya çıktığı açıklandı.




Virüsün çoklukla beşerler içinde kolaylıkla yayılmadığı lakin bireyden bireye yakın temas yahut maymun çiçeği olan bir kişinin kullandığı giysiler, yatak ekipleri yahut mutfak eşyalarıyla bulaşabileceği vurgulanan açıklamada, “Mevcut salgın kıymetli ve telaş verici olsa da İngiltere nüfusu için risk düşük olmayı sürdürüyor.” sözü yer aldı.

İngiltere Sıhhat Güvenliği Ajansı, teyit edilmiş hadiselerle temaslı olduğu düşünülen bireylerden 21 güne kadar konutta kendilerini izole etmeleri tavsiyesinde bulunmuştu.

9 AB ÜLKESİNDE 67 VAKA

Avrupa Birliği’ne (AB) bağlı Avrupa Hastalık Tedbire ve Denetim Merkezi (ECDC), AB ülkelerinde 85 olarak deklare ettiğı maymun çiçeği hadise sayısını 67 olarak değiştirdi.

ECDC’nin bugün yayımlanan risk değerlendirmesinde, 8 ülkede 85 olarak verilen olay sayısında yapılan düzeltmede 9 AB ülkesinde 67 hadise görüldüğü açıklandı.

Maymun çiçeği olaylarının 15-23 Mayıs içinde Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya ve İsveç’te görüldüğü kaydedildi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ

Endemik bir virüsün niye olduğu ender hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika tipi olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Virüsün Kongo çeşidinin yüzde 10’a kadar vefat riski bulunurken, Batı Afrika çeşidinin her 2 olaydan birinde yüzde 1 mevt oranına sahip olduğu biliniyor.

Genellikle hayvandan beşere ve nadiren beşerden beşere yakın temasla bulaşan virüs, bedende yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Okumaya devam et...
 
Üst