Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Moderna, pandeminin ne vakit biteceğini deklare etti

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’li ilaç üreticisi Moderna, birinci yıllık kârını bildirirken, kendisini “tek eserli şirket” olarak bakılırsanleri de reddetti. Şirket, bununla birlikte pandeminin ne vakit sona ereceğini ve niye aşının gerekli olduğunu deklare etti.

Moderna, pandeminin bu yıl sona ermesini beklediğini fakat insanların Covid-19 enfeksiyonlarından korumak için sonbaharda mevsimsel bir destekleyici aşıya gereksinim duyacağını kestirim ettiğini söylemiş oldu.

ABD’li ilaç üreticisi perşembe günü yaptığı açıklamada, mevcut Spikevax Covid-19 aşısını ve corona virüsü varyantlarına karşı mevcut aşısından daha sağlam muhafaza sağlayacağına inandığı Omicron’a özel bir güçlendiriciyle birleşen yeni bir bivalan güçlendirici geliştirdiğini söylemiş oldu.

Moderna CEO’su Stéphane Bancel Financial Times’a verdiği demeçte, tek eserli bir şirket olmadığına dair açıklamalar yaparken yatırımcıların, Covid-19’un endemik bir hale gelmesiyle aşı satışlarıyla ilgili telaşlarına değindi.

GÜÇLENDİRİCİ AŞILAR DEVAM EDECEK

Ayrıyeten; Moderna’nın pazara yeni ilaçlar getirebileceğini kanıtladığını ve pandeminin yarattığı acil kriz gelişmiş dünyada hafifçelese bile şirketin Covid-19 güçlendirici aşıları için üretime devam edeceğini varsayım ettiğini söylemiş oldu. Bancel, Financial Times’a verdiği bir röportajda, Covid-19 güçlendirici aşılarının muhtemelen 50 yaşın üstündeki beşerler ve sıhhat meseleleri olan savunmasız beşerler için yıllık bir olay haline geleceğini söylemiş oldu.

Bancel, Omicron varyantının niye olduğu enfeksiyonlardaki artış ve artan aşı alımı niçiniyle Covid-19’un 2022’de endemik hale gelme mümkünlüğünün yüzde 80 olduğunu söylemiş oldu. Bancel, Moderna’nın, virüsün endemik basamağına hazırlık olarak ABD’deki özel dal şirketleriyle görüşmeye başladığını da belirtti.

Bancel, Novavax ve GSK-Sanofi tarafınca geliştirilen ve daha klâsik protein bazlı teknolojiye dayanan aşıların çabucak hemen ABD makamları tarafınca yetkilendirilmediğini ve Moderna ve Pfizer tarafınca yapılan mRNA aşılarının yerini almayacağına da dikkat çekti.

Okumaya devam et...
 
Üst