Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Mutua Madrileña, V2C elektrikli şarj cihazları üreticisi için bir finansman turuna liderlik ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Mutua Madrileña, elektrikli araçlar için akıllı şarj cihazlarının tasarımı ve geliştirilmesinde uzmanlaşmış bir şirket olan V2C tarafından gerçekleştirilen son finansman turuna 2 milyon avroluk bir yatırımla katıldı. Sigortacı, şirketin genişlemesini ve gelişimini desteklemek amacıyla operasyonu start-up’lardaki yatırım aracı Mutua Ventures aracılığıyla gerçekleştirdi.


Toplam 4 milyon Euro tutarındaki finansman turuna Clave Capital tarafından yönetilen bir fon olan Tech Transfer UPV ve Easo Ventures fonundan yatırımcılar da katıldı. Operasyon, şarj cihazı üretim seviyesini 7 kat artıran ve kurulduğu 2015 yılından bu yana pozitif kârlılığını sürdüren Valensiya şirketinin uluslararası genişlemesinin güçlendirilmesine olanak tanıyacak. V2C’nin mali direktörü Carlos Vidal’e göre, “bir yönetime sahipler” Yerel tedarikçilerle işbirliği içinde son derece rekabetçi en son teknolojiye dayanan, pazarda benzersiz bir model. V2C, sürekli büyüyen bir pazara liderlik etmek için Valensiya’dan gelen tüm değer zincirini entegre ediyor.

Clave Capital’in ortağı Pedro de Álava şunları garanti ediyor: “V2C şarj cihazı üretim modeli, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir İspanyol teknolojisine bağlılığı temsil ediyor. Yatırımcılar için bu, Yeşil Anlaşma ilkeleriyle uyumlu, kârlı bir ekonomik modelin desteklenmesine katkıda bulunan sorumlu bir yatırımı temsil ediyor.

Easo Ventures’ın yatırım ortağı Teresa Gómez ise şunları vurguladı: “V2C, elektrikli mobilite endüstrisindeki çok ilgili oyuncularla anlaşmalar imzalamasına ve sürekli inovasyon kapasitesini sürdürmesine olanak tanıyan ticari bir stratejiye dayalı olarak güçlü ve sağlam bir büyüme elde etti. .


Bu yeni operasyonla Mutua Ventures, sürdürülebilir mobiliteyle bağlantılı işletmelere olan bağlılığında bir adım daha atıyor ve farklı iş modellerine ve yüksek büyüme potansiyeline sahip start-up’ları destekleme konusundaki kararlılığını güçlendiriyor. Bu doğrultuda, geçtiğimiz Haziran ayında Mutua Ventures, Avrupa’nın en büyük motosiklet alım satım şirketlerinden biri olan Mundimoto’nun finansman turuna katıldı.

V2C, 2015 yılındaki lansmanından bu yana hem İspanya’da hem de yurt dışında elektrikli araçlara yönelik 20.000’den fazla şarj cihazının pazarlanmasıyla karlı bir büyüme kaydetti. Bugün 25’ten fazla ülkede faaliyet göstermektedir ve yalnızca 2023 yılında iş gücünü iki katına çıkarmıştır.

Şu anda V2C’nin Saltoki, MediaMarkt, Amazon veya AENA gibi distribütörlerle işbirliği anlaşmaları var ve Madrid ve Barselona havalimanlarındaki elektrikli şarj cihazlarının resmi tedarikçisi haline geliyor.

V2C, stratejik planında belirlediği gibi önümüzdeki 5 yıl içinde 100.000 şarj cihazı pazarlamayı ve elektrikli araçların şarj edilmesine yönelik yeni akıllı çözümler piyasaya sürmeyi planlıyor. Şu anda sunulan en yenilikçi ürünler arasında, güneş panelleri, akıllı cihazlar veya Alexa veya Google Home gibi sanal asistanlar aracılığıyla üçlü bağlantıya sahip piyasadaki ilk elektrikli şarj cihazı olan Trydan öne çıkıyor.
 
Üst