Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Nadia Calviño, Hükümetin 2024’ten itibaren Avrupa Yatırım Bankası’na başkanlık etme taahhüdü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Öğleden sonra geç saatlerde Hükümet, İspanya’nın 1 Ocak 2024’ten itibaren Avrupa Yatırım Bankası’na (EIB) başkanlık edecek aday olarak Birinci Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nadia Calviño’ya uzun zamandır beklenen taahhüdünü teyit etti. Bu olasılık tartışılmıştı. ilgili kişi niyetini henüz doğrulamamış olmasına rağmen, birkaç aydır siyasi dedikodularda.


Ekonomi Bakanlığı’na göre, Avrupa Birliği’nde şimdiye kadar hiçbir İspanyol profesyonel tarafından sahip olunmayan prestijli bir konum elde etmek için “maksimum seçeneklerle kesin bir adaylık”. Ancak, José Luis Rodríguez Zapatero ile Kalkınma Bakanı olan Magdalena Álvarez, Endülüs ERE davasında suçlandıktan sonra istifa edene kadar 2009-2014 yılları arasında EIB’nin başkan yardımcılığını yaptı.

Aynı zamanda, tam da İspanya’nın dönem başkanlığını yürüttüğü bu dönemde, Pedro Sánchez’in AB liderleri arasında nüfuz sahibi olma yeteneğini doğrulamak için iyi bir test. 27’lerin Maliye Bakanları’nın 15 ve 16 Eylül’de Santiago de Compostela’da yapacakları zirvede nihayet seçilirse, yıl sonunda görevi bırakacaktı. O zamana kadar Sánchez, ikinci görevini kazanırsa yeni bir hükümet kurmuş olacaktı ya da tekrar seçime gitmek zorunda kalacaktı.


Brüksel Deneyimi



Bununla birlikte, halen Ekonominin başı, topluluk örneklerinde böylesine değerli bir konum elde etmeyi kolay bulmayacaktır. Her halükarda, izinli olduğunuz bir pozisyonda Avrupa Komisyonu Bütçe Genel Müdürü olarak daha önce Brüksel’de deneyiminiz varsa. Ancak 2020 yazında, Eurogroup’a başkanlık etme girişimi, İrlandalı Paschal Donohoe lehine hüsrana uğradı.

AYB başkanlığına adaylıkların onaylanma süresi 17 Ağustos’ta sona eriyor. Ve şu ana kadar menajeri Belçikalı Werner Hoyer’in yerini alacak en güçlü isim, Danimarka’nın 2014’ten bu yana Avrupa Rekabet Komiseri olan ve büyük bir prestije sahip olan Margrethe Vestager ile takdim ettiği isimdi.

Bir diğer ilgili aday ise Mario Draghi’nin emrindeki eski İtalya Maliye Bakanı Daniele Franco. Ayrıca, her ikisi de AYB’nin başkan yardımcıları olan Polonyalı Teresa Czerwinska ve İsveçli Thomas Östros da hazır bulunuyor.
 
Üst