Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Naturgy, yeni yatırımcıların girme olasılığı nedeniyle borsada yükselişe geçiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Criteria'nın gazın kontrolünü korumak için yeni yatırımcıların girişiyle enerji şirketinin sermayesini yeniden düzenlemeye çalıştığını öğrendikten sonra Naturgy hisseleri bu Salı günü sabah 9:30 civarında borsada %3,8 artışla hisse başına 21,6 avroya yükseldi.


Olası yatırımcılardan biri Birleşik Arap Emirlikleri'nden (ABD), özellikle Abu Dabi'den gelen ve şu anda %41,3'ü kontrol eden CVC ve GIP fonlarının elinde bulunan sermayenin tamamını veya bir kısmını elinde tutacak özel bir grup olabilir. toplamın– ve bu tür fonların yatırımları için zaman sınırına ulaşmış olacaklardı.

Aynı kaynaklar, görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve hareketin amacının, Naturgy'nin kontrolünün çoğunluğunu yenilemek ve böylece İspanyolların elinde olmaya devam etmek olacağını açıkladı.

Gaz şirketi stratejik bir şirket olarak kabul ediliyor, dolayısıyla yeni kurumsal yatırımcıların girişi Hükümetin onayını gerektiriyor.


Kriterlerin arzusu, kontrolü sürdürmek ve önemli kararlar üzerinde veto yetkisine sahip olmak için şirketin yönetimi konusunda yeni yatırımcıyla anlaşmak olacaktır.


Kompozisyon



Naturgy'nin sermayesinin %87'den fazlası önemli hissedarlarının elindedir; bunlar arasında %26,7'sine sahip olan Criteria, %20,7'sine sahip üç yabancı yatırım fonu (CVC); %20,6 ile GIP (dev BlackRock tarafından absorbe edilme sürecinde); ve %15 ile IFM ve %4,1 ile Cezayir devletine ait Sonatrach.

İspanya'nın en büyük gaz şirketi ve üçüncü büyük elektrik şirketi olan enerji şirketi, bu yıl şu ana kadar hisse fiyatının neredeyse %23'ünü borsada bıraktı ve Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV), yılın başında uyardı. Şirketin düşük döner sermayesi hakkında Nisan.

Ocak 2021'de IFM, şirket sermayesinin %22'sini satın almak amacıyla Naturgy için kısmi bir devralma teklifi başlattı; buna Criteria Caixa'nın enerji şirketindeki hissesini güçlendirme ve piyasadaki çeşitli satın alımlarla katılımını artırma kararıyla yanıt verildi mevcut %26,7'ye kadar ve %30'a ulaşma hedefiyle.

Son olarak, IFM'nin kısmi devralımının kabulü, Naturgy'nin sermayesinin %10,83'ünde kaldı; bu, hedef olarak belirlenen minimum %17'nin altında kaldı.

O zamandan bu yana Avustralya fonu ağırlığını artırmak için hisse satın alma işlemleri gerçekleştiriyor; birçoğu Naturgy'den yeni aldığı temettüden yararlanarak şirkete katılımını artırmaya yatırım yapıyor ve haklarını kullanmanın yanı sıra bir danışman atamak.
 
Üst