Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

nazaranbilmesi için kök hücre tedavisine muhtaçlığı var

Leila

Global Mod
Global Mod
Kastamonu’nun Cide ilçesinde yaşayan Aykur çiftinin üç yaşındaki kızları Medine’nin gorebilmesi için kök hücre tedavisi olması gerekiyor.

Kastamonu’nun Cide ilçesine bağlı Günebakan köyünde yaşayan Recep ve Havva Aykur çiftinin üç yaşındaki kızları Medine’nin gözleri doğduğundan beri görmüyor. Medine’nin yapılan muayenesinde beyninde oluşan boşluk sebebiyle görmeyi sağlayan birtakım hücrelerin fonksiyonunun yitirmesinden dolayı görme kaybı yaşadığı belirlendi. Medine’nin bakılırsabilmesi için kök hücre tedavisi olması gerekiyor.


Kızı Medine’nin üç aylıkken bakılırsamediğini fark ettiğini söyleyen baba Recep Aykur, “Eğer uyacaksa kendi gözümü vermeye razıyım. Kâfi ki kızım dünyayı görsün. Çocuğumun görmediğini üç-dört aylıkken anladık. daha sonrasında Kastamonu’ya hastaneye götürdük. Orada gözlerinde sorun olduğu için daha kapasiteli hastanelere yönlendirdiler. En son İstanbul’da Marmara Hastanesi ve Gaziosmanpaşa ve Dünya Göz Hastanesine getirdik. Kızımın beyninde sorun olduğunu, beyinde oluşan boşluk niçiniyle görmeyi sağlayan kimi hücrelerin fonksiyonunun yitirdiğini ve kök hücre tedavisi olmasını söylemiş olduler. İmkanı var ise ben kendi gözlerimi vermeye razıyım. Kâfi ki kızım dünyayı görsün” dedi.


Tek isteğinin kızının bir daha görmesi olduğunu söyleyen anne Havva Aykur ise “Gözünün önünde eriyen kızım için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Üç yıldan beri gitmediğimiz yer kalmadı. Kızımın durumuna her baktığımda artık kahroluyorum. Bu hayli ağır bir his. Kızımın dünyayı görmesini anne babasını tanımasını öteki kızım üzere koşup oynamasını istiyorum” diye konuştu.

Okumaya devam et...
 
Üst