Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Necmettin Nursaçan: Çocuklukta mescide gitmek ne değerliymiş

Beykozlu

New member
Son günlerde bir küme vatandaşın mescitlerdeki çocuk seslerinden rahatsız olduklarını söz etmesi, tenkitlere niye oluyor.

Fakat birden fazla kişi çocukların camiilere küçük yaşlardan itibaren gitmesi gerektiğini ve cami alışkanlığını aileleriyle birlikte kazanacağını düşünüyor.

Bu isimlerden biri de Necmettin Nursaçan oldu. 24 TV’de Esra Elönü’nün sorularını yanıtlayan Necmettin Nursaçan, mescitlere olan sevgisini anlattı.

Mescitle olan bağlarını anlattı

Çocukken mescide gitmenin değerine değinen Nursaçan, Esra Elönü’nün “Camiye birinci kaç yaşında gittiniz?” sorusunu yanıtlandırdı.


“Çocuklukta oraya gitmek ne önemliymiş”

Nursaçan’ın açıklamalarında şu tabirler yer aldı:

“Çocukken gittim, kaç yaşında olduğumu bilmiyorum ancak ne hoş anılardı. Merhum babamla giderdik o teravih namazları kılardı.

O çocuklukta oraya gitmek ne kıymetliymiş. Anam okuma yazma bilmezdi fakat mübarekti. Babam okuma yazmayı asker ocağında öğrenmiş lakin ne dürüst insanlardı. Beni bu yola onlar sevketti.



“Bizim okuduğumuz mektepleri açanlara rahmet okuyorum”

meğer bir okuma yazmaları yok ancak anne ve babalarından dini terbiye almışlar. Burcu burcu hanemizde İslam tüterdi.

Bana hürmet gösterirlerdi, hatırlayınca utanıyorum. Allah onlardan razı olsun. Ne hoş hocalarımız vardı. Eli öpülecek beşerler. Bizim okuduğumuz mektepleri açanlara rahmet okuyorum.

Duygulanıyoruz, onlara rahmet okuyoruz. Aile fazlaca kıymetli, birinci mektep ailedir. Ailede baba güneş, anne ay çocuklar da yıldızlar durumundadır.

Yuvamızda huzur, hürmet sevgi olmalı ki dünyamız bir cennet, ahiretimiz başka bir cennet olmalı. “

 
Üst