Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Neredeyse Bacağını Kaybediyordu! Her Gün Birebir Meyveyi Yediği İçin Tehlikeli Kan Pıhtılaşması Yaşayan Bayan

Leila

Global Mod
Global Mod
Kan pıhtılaşması kimi vakit tehlikeli olabiliyor. Lancet’te yayınlanan bir olay çalışmasına göre, bir bayan her gün tıpkı meyveyi yedikten daha sonra oluşan kan pıhtısı niçiniyle neredeyse bacağını kaybediyordu. Detaylar içeriğimizde.
👇



Kan pıhtıları çoklukla faydalanmalara karşılık olarak oluşur. Bu, bedenin kanamayı durdurma prosedürüdür.


Ancak bedende bir yahut daha fazla derin damarda oluşan kan pıhtıları sorun yaratabilir. Bu durum akut derin ven trombozu (DVT) olarak bilinir.


ABD’nin Washington eyaletinin Olympia kentinde bulunan acil servis hekimleri, Kasım 2008’de nefes darlığı, baş dönmesi ve yürüme kuvvetliğü ile başvuran 42 yaşındaki bir bayanı tedavi etti.



Ultrason taraması kararında bayanın sol bacağının damarlarını tıkayan büyük bir pıhtı olduğu bulundu.


Hastanın bacağını kangrenden dolayı kaybetme tehlikesi vardı. Tabipler direkt tıkanıklığın içine pıhtı çözücü bir ilaç vererek onu tedavi ettiler.


Doktorlar, bayanın evvelki gün, bir buçuk saatlik otomobil seyahatine çıktığını öğrendi. Her gün doğum denetim hapı kullanıyordu ve kan pıhtılaşmasına niye olabilecek genetik bir yatkınlığı vardı.


Rapora nazaran hasta üç gün evvel kilo vermek için bir diyete başlamıştı. Bundan dolayı her sabah bir tane greyfurt yiyordu.


Greyfurt suyunun östrojen düzeyini artırıp kanda pıhtılaşma yaptığı biliniyor. Çok yavaş bir biçimde bedenden atıldığı için de tesiri daha uzun müddetli olabiliyor. Hastanın diyetinin üçüncü gününde östrojen düzeyinin olağanın fazlaca üzerinde olduğu ve greyfurtun pıhtının oluşmasına niye olduğu düşünülüyor.


Araştırmacılar bayanın her gün bir greyfurt yemesinin kan pıhtısı oluşumuna katkıda bulunmuş olabileceğini söylüyor.


Doktor Trevor Baglin, bulgularla ilgili olarak şunları söylemiş oldu: “Greyfurt, genetik bir yatkınlık olması durumunda doğum denetim hapının trombotik tesirini arttırmış üzere görünüyor.”



Statin (kolesterolü düşüren ve akabinde kan pıhtılaşması riskini artıran ilaçlar) kullanan şahıslara greyfurt yememeleri tavsiye ediliyor.

Okumaya devam et...
 
Üst