Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Nestlé'nin yeni başkan yardımcısı Pablo Isla seçildi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Nestlé, Inditex'in eski başkanı ve CEO'su Pablo Isla'yı, çok uluslu şirketin son hissedarlar toplantısında onaylandığı üzere, İsviçre gıda devinin yeni yönetim kurulu başkan yardımcısı, koordinatör direktörü ve atama komitesi başkanı olarak atadı. Lozan'da (İsviçre) düzenlendi.


Böylece Isla, 2018 yılında yönetim kuruluna katıldığından bu yana İsviçre şirketinde altı yıl bağımsız yönetici olarak çalıştıktan sonra Nestlé organizasyon şemasında bir sıçrama yaptı.

Nestlé'nin yeni başkan yardımcısı, 'Expansión'un bu Salı günü açıkladığı gibi, İsviçre firmasının yönetim kurulundaki en önemli isim olarak kendisini, sadece iki yıl arasında gıda şirketinin CEO'su olan başkanı Paul Bulcke'nin ardından kurdu. 2008 ve 2016 yıllarında yerini grubun şu anki CEO'su olan Mark Scheider aldı.

Isla, 2005 ile 2022 yılları arasında Inditex'i önce CEO olarak, ardından 2011'den bu yana başkan ve CEO olarak yönetti. Özel sermaye şirketi Cinven onu 'küresel kıdemli danışman' olarak atadı ve aynı zamanda 2022'den itibaren IE University Madrid'in uluslararası danışma kuruluna başkanlık etti.

Yönetici daha önce 2000 ile 2005 yılları arasında Altadis'in idari eş başkanlığını yürütmüş ve Banco Popular'da önemli yönetici pozisyonlarında bulunmuştu.
 
Üst