Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Níjar'dan Arteixo'ya: Sareb'in 510 belediyeye indirimli sunduğu arazinin bulunduğu yer

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Sareb, kuruluşundan on yılı aşkın bir süre sonra, 50 milyar avrodan fazla olan ve şu anda hala 25 milyar avro civarında olan, tasarruf bankalarının toksik varlık portföyünü hafifletme hedefine hız veriyor. Tüm iş yolları açık, özellikle de kötü bankanın arsa bölümünde; bunların çoğu terfi veya transfer edilmesi son derece karmaşık yerlerde bulunuyor.


Hatta 2023'ün ilk yarısına ilişkin kamuya açık verilere göre şirketin arsa satışları, 2022'nin ilk yarısına kıyasla gelir açısından daha düşük, adet bazında ise daha düşük bir etki gösterdi. Toplamda 1.226 adet kayıt yapıldı (2022'nin ilk yarısına göre %7,6 daha az).

«Arsa piyasası çok esnek değil ve büyük indirimlere dayanarak üçüncü şahıslara satış yapmaya zorlamanın hiçbir anlamı yok. Sareb'in sosyal fayda ilkesiyle zenginleştirilmiş tasfiye yetkisi dahilinde, belediye meclislerinin bu arazileri elinde tutması ve bunları her türlü sosyal amaca adaması daha uygun” diye belirtiyor şirket kaynakları. “Alıcı bir kamu idaresi olduğu sürece Sareb, bu arazi çevresi fiyatları konusunda esnek olmaya isteklidir” diye ekliyorlar.

Tüm varlıklarını satması gereken tarih olan 2027 için belirlediği ufukla şirket, özel girişim tarafından teşvik edilen uygun fiyatlı kiralık konut inşaatı için 2022 sonbaharında Viyana Projesini başlattı. Şimdi, bazı durumlarda %40'a varan indirimlerle 4.770 arazi satın almaları fikriyle 520'den fazla İspanyol belediye meclisiyle de temasa geçilmeye başlandı.


Hepsine, mevzuatın izin verdiği alanlarda hassas ailelere yönelik barınma yerlerinin inşasından sağlık merkezleri, otoparklar, yeşil alanlar vb. gibi kamu tesislerine kadar kamu kullanımı için üzerinde çalışılan alternatiflerle birlikte özel bir yönetim planı öneriyorlar. , diğerleri arasında.

«Alıcı bir kamu idaresi olduğu sürece Sareb bu arazi çevresinin fiyatlarında esnek olmaya isteklidir»

Sağlanan verilere göre, Sareb tarafından bu kullanım için seçilen arazi 16 özerk topluluğa ait belediyelere dağıtılıyor; en fazla sayıda varlığın bulunduğu Valensiya Topluluğu, Alicante, Castellón ve Valensiya bölgeleri arasında dağıtılan 1.183 arazi ile . Bu rakam toplamın %24,7'sini temsil ediyor.

Castilla y León, seçilmiş 904 araziyle, Ávila'dan (El Tiemblo veya Piedrahíta gibi kasabalarda) Salamanca'dan geçen León'a kadar bölge genelinde genişleyen, en fazla sayıda seçilmiş yüzeye sahip ikinci topluluktur.

Endülüs'te Almería'nın Terque, Níjar veya Tabernas gibi bölgelerinden veya Granada'nın Vegas del Genil veya Atarfe gibi bölgelerinden seçilen toprakların ağırlığı 761 ile öne çıkıyor.

Castilla La Mancha, Toledo'nun Los Yébenes, Torrijos gibi bölgelerinde daha fazla sayıda tespit edilen 652 seçilmiş toprakla sıralamada onu takip ediyor. Ve Galiçya'da, A Coruña'daki Arteixo'dan Pontevedra'daki Lalín'e kadar dört ilde ve bölgedeki belediyelerde bu şekilde yatırımdan çekilme fırsatları da tespit edildi.

Bu belediye meclislerinin tümü, Sareb'in önerisini kabul edip etmemeye karar verirken son sözü söyleyecek. Ancak toplum, konseylerle paylaşılan planların, prensipte kamu çıkarına yönelik projeler için tasarlanan bu portföy için bir çıkış noktası sağlayacağına inanıyor.
 
Üst