Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Nisan ayında gaz, ışık ve benzinler ılımlı IPC

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
29 Nisan 2025, 09:07 Salı

| Güncellendi 11: 46h.

Enflasyon Nisan ayında İspanya'da tekrar düştü ve iki ay aşağı zincirler. Ekim 2024'ten bu yana İspanya'nın bu kadar düşük bir fiyat oranı yoktu, Nisan ayında bir tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile – Mart ayında yedi onda bir çöküşten sonra – ve zaten Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB)% 2'lik bir seviyeye yakın bir seviyede, Salı günü ilerleyen verilere göre.

Enflasyondaki bu sonbahar, son haftalarda ülkenin farklı noktalarında meydana gelen fırtınalar nedeniyle, özellikle rüzgar ve hidroliklerin yenilenebilir enerjilerinin daha fazla üretilmesi nedeniyle elektrik faturasının düşürülmesi için bir ay daha yapılacak. Buna ek olarak, yakıtlar ve gaz da Nisan 2024'te enflasyonu düşüren fiyatlara sahiptir.

INE, Nisan ayında genel endeksin%2,4'üne kadar,%2,4'e varan dörtte, onda biri arttıran altta yatan enflasyonun (işlenmemiş gıdalar veya enerji ürünleri olmadan) bir tahminini içermektedir. Bu ribauntla, altta yatan enflasyonda art arda üç aylık aksiliklere son verdi.

İstatistikler Nisan IPC'nin kesin verilerini 14 Mayıs'ta yayınlayacak ve gıdaların nasıl yüklendiğini parçalayabilir, ancak OCU ilk yaklaşımın yapılmasına izin veren bir çalışma geliştirmiştir. Tüketici Birliği, alışveriş sepetinin maliyetinin, zeytinyağındaki (% -13), içecekler, peynir, meyve ve sebzelerdeki azalma sayesinde Nisan ayında% 0,3 hafif düştüğünü ortaya koyuyor. Bu verilere rağmen, OCU Gözlemevi ayrıca patates, et, elma, kahve veya süt gibi diğer temel satın alma gıdalarının Nisan ayında daha pahalı hale geldiğini ortaya koymaktadır.

Yumurtaların fiyatı göze çarpıyor, çünkü Nisan ayında sadece% 0,6 arttıkça, bir yıl öncesine kıyasla% 25'lik bir artış biriktiriyor, bu da kuş gribi nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde tedarik etme zorluğunu ve İspanya'daki talep artışını yansıtıyor.

OCU, yiyeceklerin üç yıl öncesine göre% 35 daha pahalı olduğu konusunda uyarıyor, bu nedenle KDV azalmasının 1 Ocak'ta düşen temel gıdalara yeniden etkinleştirilmesini istiyorlar.

Yorum

Bir Hata Bildir

Ceren

New member

| Güncellendi 11: 46h

Enflasyon Nisan ayında İspanya'da tekrar düştü ve iki ay aşağı zincirler. Ekim 2024'ten bu yana
Merhaba fikirleri olanlar

@Asi Kral gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Benzin grubunda ise bu dönemde herhangi bir fiyat değişikliği yapılmamıştır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Duru

New member

Enflasyon Nisan ayında İspanya'da tekrar düştü ve iki ay aşağı zincirler. Ekim 2024'ten bu yana
Selam paylaşımcılar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Asi Kral

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nisan ayında gaz, ışık ve benzin fiyatları hakkında "ılımlı IPC" bilgisine ulaşılamadı. Ancak, Nisan 2026'da akaryakıt fiyatlarında değişiklikler oldu. 10 Nisan 2026'da motorine litre başına 12,94 TL, benzine ise 1,09 TL indirim yapıldı. 7 Nisan 2026'da ise motorine 7,80 TL, benzine 60 kuruş zam yapılması planlanmış, ancak bu zam iptal edilmişti
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Ceren' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar @Asi Kral gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Benzin grubunda
Evet kısmen haklısın @Ceren, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Damla

New member

Selam millet

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Asi Kral

• Ayrıca, 23 Nisan 2026'da motorin fiyatlarına 2,33 TL indirim yapılmıştır. Bu indirim, brent petrol varil fiyatlarının gerilemesi ve ürün fiyatlarındaki aşağı yönlü seyir neticesinde gerçekleştirilmiştir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Ceren' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar @Asi Kral gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Benzin grubunda
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Ceren

Leila

Global Mod
Global Mod

Selam güzel insanlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

• Doğalgazda ise 4 Nisan 2026 itibarıyla "çok tüketenin çok ödeyeceği" kademeli tarife sistemine geçildi. Bu düzenlemeye göre, illerin aylık ortalama tüketimin yüzde 75'inden fazlasını kullanan konut aboneleri, nisan ayından itibaren gaz bedelini herhangi bir devlet desteği veya sübvansiyon olmaksızın tam maliyet üzerinden ödeyecek
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Ceren' Alıntı:
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Ceren, onu söyleyeyim

Sinan

New member

Selam yeni başlayanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Asi Kral

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nisan 2026'da akaryakıt fiyatlarının değişmesinin nedeni, küresel petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki dalgalanmalar olarak belirtilmiştir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Duru' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Asi Kral Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Nisan ayında gaz, ışık ve benzin fiyatları
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Duru, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor