Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Öğrencilerle buluşan Bakan Koca: Yaygın bir karamsarlık olduğu doğrudur

Leila

Global Mod
Global Mod
Sakarya Üniversitesi’nde sıhhat kısımlarında tahsil bakılırsan öğrencilerle buluşan Sıhhat Bakanı Koca, “Yaygın bir karamsarlık olduğu doğrudur lakin bilmeliyiz ki atılmış radikal adımlar var ve algı bu adımların gerisindedir” dedi.

Bakan Koca, Sakarya Üniversitesi’nde sıhhat kısımlarında tahsil goren öğrencilerle buluştu. Öğrencileri, ‘tıp ordusunun yeni neferleri’ olarak nitelendiren Bakan Koca, buluşmadan duyduğu memnunluğu lisana getirdi. Sıhhat kesiminde karamsarlık yaşandığını ancak atılan adımların karamsarlığı yok edeceğini kaydeden Koca, “Yaygın bir karamsarlık olduğu doğrudur lakin bilmeliyiz ki atılmış radikal adımlar var ve algı bu adımların gerisindedir” dedi.

Öğrencilerin kendileri için fazlaca değerli olduğuna değinen Bakan Koca, “Keşke benim bakış açımdan kendinize bir baksanız. Karşımda yarının sıhhat ordusu var. Geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış lakin ışık saçan gözler var. Bu gözlerdeki ateşi görüp de bu ülkenin geleceğinden umutlanmamak elde değil. bir daha şekillenecek gelecek ismine bugünün karamsarlığı için hayıflanmamak mümkün değil” diye konuştu.

Sıhhat dalında yaşanan sıkıntılar için radikal adımlar atıldığını lisana getiren Bakan Koca, şunları söylemiş oldu:

* Salgın hastalık daha sonrası toparlanmaya çalışıyoruz. Ben bu durumu dünya savaşları daha sonrası orduların durumuna benzetiyorum. 3-4 yıl süren aralıksız savaş yılları daha sonrası ordulardaki kayıplar, yıpranma ve halsizlik tanım edilemez bir boyuttaydı.

* İki cihan harbi içinde ordular dinlenmek ve bir daha hazırlanmak için 20 yıl beklediler. Salgın periyodu de sıhhat çalışanları üzerinde benzeri bir yıpranmaya sebep oldu.

* Artık Allah’ın müsaadesiyle bu yıpranmayı aşıyoruz fakat yaralarımızı sarmadan, meselelerimizi konuşup çözmeden bir daha tıpkı güçle çalışmamız güç. Bu realite herkes tarafınca anlaşılmalı.

* Bugün her şeyi konuşabiliriz. Mesleğimizin geleceği, sizlerin daha yeterli yetişmesi ve daha rahat hizmet vermesi için ne yapmamız gerekiyorsa konuşalım. DHA

Okumaya devam et...
 
Üst