Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Öldürmeyip Süründüren Asla Tüketmemeniz Gereken Dünyanın En Ziyanlı 10 Besini

Leila

Global Mod
Global Mod
Eğer beslenme sisteminizde bu besinler bulunuyorsa, ivedilikle bir doktora görünmenizde yarar var diyebiliriz! İşte dünyanın en ziyanlı o besinleri…


1. Margarin


Doymuş katı yağ oranı yüksek ölçülerde olan, kroner kalp hastalıkları riskini arttıran, yeterli kolestrolü düşüren, bağışıklık sistemini zayıflatan, şeker hastalığına sebep olan margarinden uzak durmalısınız.


2. Hazır çorbalar


İçerisinde bulunan katkı unsurları yüzünden metabolizma ve bağırsak florasını olumsuz etkileyen hazır çorbalar, kalp-damar rahatsızlıkları, kanser, kilo artışı üzere hastalıklara niye oluyor.


3. Tavuk ve et bulyon


İçerisinde bulunan hususlar, hudut hücrelerine ziyan verir, obezite, karaciğer hasarı, diyabet, insülin artışı üzere sıhhat meselelerine yol açar. Epilepsi, Alzheimer, Parkinson, Huntington üzere hastalıklarının oluşmasına yol açar.


4. Beyaz şeker


Beyaz şekerin bedene resmen hiç bir yararı yok. Beyaz şeker obeziteye, karaciğer yağlanmasına, kalbin ziyan görmesine insülin direncine, diş sıhhatinin bozulmasına, hafızanın ziyan görmesine, kanser riskinin artmasına sebep oluyor.


5. Süt tozu


Süt tozu karaciğer yağlanmasına, dolanım sisteminin bozulmasına, karaciğer yağlanmasına, bölgesel yağlanmaya, kolesterol ve trigliseridin makûs etkilenmesine sebep oluyor.


6. İşlenmiş etler


İçerisinde önemli oranlarda katkı unsuru bulunan işlenmiş etler, sindirim sistemi başta olmak üzere mide ve kalın bağırsak kanseri oluşumunu arttırıyor.


7. Cipsler


Cipslerde bulunan rafine şekerler cildini kolajenine ziyan veriyor, yaşlanma sürecini hızlandırıyor, diyabet, felç, kalp damar rahatsızlıklarına sebep oluyor.


8. Hazır noodle


Hazır noodlelar, yüksek tansiyon, şeker, metabolizmayı etkileyen hastalıklar, kalp hastalıkları üzere sıkıntılara sebep oluyor.


9. Tatlandırıcılar ve tatlandırıcı içeren ürünler


İştah sorunlarına yol açıp kilo alımına sebep olur.


10. Jelibonlar


Özellikle çocuklarda obeziteye sebep oluyor, yetişkinlerde ise kolestrol, diyabet üzere sıhhat sıkıntılarını tetikliyor.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Okumaya devam et...
 
Üst