Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Özlü: Corona virüsten ders alınmalı, grip olan da maske takmalı

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Heyeti Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgınından ders alınması gerektiğini belirterek, “Corona virüs olabilir yahut diğer grip olabilir fark etmez; öksüren, hapşıran, burnu akan, ateşi olan yani solunumsal enfeksiyon bulgusu taşıyan şahısların kesinlikle kendilerini 1 hafta konutta izole etmelerini ve toplumsal alanlara, kalabalıklara karışmamalarını şayet girmeleri gerekiyorsa da maskelerini takmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Bilim Konseyi Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, corona virüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Pandemiden ders alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Özlü, “Pandemi büyük ölçüde kıymetini yitirdi. Toplumsal bir tehdit olmaktan çıktı üzere görünüyor. Umarım, bu süreç devam eder ve tümüyle ömrümüzden çıkar yani gündemden büyük oranda düştü. Herkes hayatına geri döndü o denli gözüküyor. Artık tabi burada konuşulması gereken kıymetli bir konu daha var. O da bu pandemiden bizim neleri ders aldığımız zira yalnızca pandemi ile sonlu kalmaksızın bundan daha sonraki yaşantınızda da teneffüs yolu enfeksiyonu bulgularına sahip olan insanların hepimizin vakit zaman bu biçimde hastalıkları oluyor. Korana olabilir yahut diğer grip olabilir fark etmez; öksüren, hapşıran, burnu akan, ateşi olan yani solunumsal bir enfeksiyon bulgusu taşıyan bireylerin kesinlikle kendilerini bir hafta meskende izole etmelerini ve toplumsal alanlara kalabalıklara karışmamalarını şayet girmeleri gerekiyorsa da maskelerini takmalarını tavsiye ediyorum. Bu tabi toplumsal hassaslık açısından toplumsal sorumluluk açısından önemli” dedi.

“DİKKAT EDERSEK BU ZİNCİRİ KESMİŞ OLUYORUZ”

Hastalıkların salgınlara dönüşmemesi için maske kullanmasının kıymetli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özlü, Uzak Doğu ülkelerinde pandemidilk evvel de bu davranış modeli vardı. Bundan daha sonra bizde de devam etse düzgün olur. Hasta bireylerde maske kullanması değerli zira sonuç prestijiyle ağır hastalığa niye olmasa bile bu tıp bir bulaş kişinin hayatında 3 yahut 5 günün çalınmasına niye oluyor. Sizden bir diğerine geçiyor, okuluna gidemiyor, işine gidemiyor, işte hastalanıyor rahatsız oluyor, hayat kalitesi bozuluyor, hastalık yayılıyor. halbuki hastalandığımızda dikkat edersek bu zinciri kesmiş oluyoruz. Onun için maske kullanmasının hasta bireylerde, hastalık devrinde semptomların devam ettiği devirde, devam etmesi gerektiğini bunun pandemiden alınan bir ders olarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum diye konuştu. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst