Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Oksijen skandalında yeni gelişme: Müfettiş nazaranvlendirildi

Leila

Global Mod
Global Mod
GÜZEL Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 19 Temmuz 2020 gecesi Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Ek Binası’nda oksijenin tükenmesi niçiniyle birtakım hastaların hayatını kaybettiğini ileri sürmüştü. Yokuş, uzun müddettir mevzuyu gündeme getirmelerinin akabinde Sıhhat Bakanlığı tarafınca olayla ilgili inceleme yapılması için müfettiş nazaranvlendirildiğini belirtti.

DÜZGÜN Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 19 Temmuz 2020 gecesi Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde corona virüsü niçiniyle entübe biçimde bulunan birtakım hastaların oksijen gazının bitmesi niçiniyle hayatını yitirdiğini ileri sürmüştü.

HASTALARA AMBU YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

O periyotta Vilayet Sıhhat Müdürlüğü olayı yalanlasa da yapılan olayla ilgili yapılan ön inceleme raporunda hastanede oksijen sisteminde yaşanan arıza niçiniyle hemşireler tarafınca kimi hastalara ambu yapıldığı (manuel teneffüs cihazı) ortaya çıkmıştı.

OLAYI BİLDİREN SIHHAT ÇALIŞANLARINA DAVA AÇILMIŞTI

Öte yandan hastanedeki oksijen skandalını ortaya çıkartan iki sıhhat çalışanına ise ‘suç uydurma’ sebebi öne sürülerek dava açılmış ve aylıktan kesme ceza cezası verilmişti.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

DÜZGÜN Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, hastanedeki oksijen olayıyla ilgili yeni gelişmeyi duyurdu. Olayın araştırılması için Sıhhat Bakanlığı tarafınca müfettiş bakılırsavlendirildiğini söz eden Yokuş, şunları söylemiş oldu:

“Siyaset üstü gördüğüm sıhhat alanında yaşanan bu üzücü olayı dokümanlarıyla ortaya koyup Meclise, kamuoyuna taşımamın akabinde aylardır olayın asıl sorumluları ile üstünü örtmeye çalışan yetkililer tarafınca bu olay daima yalanlanıyordu, yaşanmadı deniyordu.

Durum o denli bir hale geldi ki artık duruşma zabıtlarına geçen sözleri bile görmezden gelinip, mahkemenin bitmiş olduğini, tezlerimin temelsiz çıktığını, beni ve yargılanan sağlıkçıları yalancılıkla suçlayıp, dedikoduyla yola çıktığımı söyleyerek basın yoluyla hakaretler ederek, temelsiz haberler dahi yaptırdılar.

Lakin gerçeklerin er geç ortaya çıkmak üzere bir huyu vardır. Sağ olsun Sıhhat Bakanlığı artık bu olaya kayıtsız kalamadı. Geçte olsa devlette hak, hukuk bilen liyakatli insanların var olduğunu görmek bizleri kamuoyu ismine memnun etmiştir. Bu olayın yaşanmasına sebep verenler ile sonuçlarını ortaya çıkaracak olan artık müfettişlerimiz ve yargıdır.”

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAHKEMEDE OKİSJENİN TÜKENDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Olayla ilgili Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’ya iki sefer soru önergesi verdiğini anımsatan Yokuş,

“Hastanede oksijenin tükendiğini ve buna bağlı vefatlar olduğunu daha evvel Sıhhat Bakanı Sayın Koca’ya yazılı olarak 2 kez sormuş, olay hakkında tüm bilgileri kamuoyu ile paylaşmıştım.

Fakat maalesef bugüne kadar bir gelişme olmayan bu olay hakkında, kelam konusu dava yardımıyla, aylardır dokümanlarıyla ortaya koyduğumuz üzere bu kaosun yaşandığını ispatlar biçimde, olay gecesi nöbetçi sağlıkçı kardeşlerimiz oksijen tükendiği için vantilatörlerin alarm verdiğini, entübe hastalara ambu yapmak zorunda kaldıklarını, Arrest’e giren hastalar olduğunu tabir etmiş ve olay gecesi yaşananlar artık mahkeme tutanaklarına da geçmiştir.

Kabahat Uydurma davasının yapılan birinci duruşmasında şahit olarak dinlenen olay gecesi vazifeli sıhhat çalışanları, entübe hastaların bağlı olduğu vantilatörlerin alarm verdiğini, hastalara 15-20 dakika ambu yaptıklarını ve Arrest’e giren yani kalbi, teneffüsü duran hastalar olduğunu söylemiş olduler. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken Sıhhat Bakanlığı olay hakkında inceleme yapılması için müfettiş nazaranvlendirdi” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst