Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Omicron BA.2’nin yeni semptomları ortaya çıktı: Şayet durduk yere baş dönmesi var ise…

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya çapında 446 milyondan fazla beşere bulaşan ve 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsünün en çok mutasyona uğramış çeşidi olan Omicron varyantı ile ilgili dikkat cazip bir ikaz bilim insanlarından geldi. Uzmanlar, Omicron varyantının öne çıkan yeni bir semptomu ile ilgili ihtarda bulundu.

Nefes darlığı, baş ağrısı, sırt ve eklemlerde ağrı ve öksürük üzere semptomları olan corona virüsünün en epey mutasyona uğramış tipi olan Omicron BA.2 varyantı ile ilgili kaygı verici bir ikaz bilim insanı ve uzmanlardan geldi.

İngiltere’nin fazlaca okunan tabloid gazetelerinden Daily Express’te yer alan haberde, yakın vakitte corona virüsünün en epeyce mutasyona uğrayan çeşidi Omicron varyantının alt çeşidinin süratle yayıldığı belirtilirken iki yeni semptomun da çoğunlukla görülmeye başlandığının altı çizildi.

Geçmişte yapılan araştırmalara nazaran orjinal Omicron varyantından fazlaca daha bulaşıcı olduğu tespit edilen Omicron BA.2 tespit edilen hastalarda daha farklı semptomların oluştuğu görülüyor.

“HER 100 BİREYDEN 2’SİNDE GÖRÜLÜYOR”

İngiltere Ulusal Sıhhat Kütüphanesi’nde yapılan bir araştırma kararınun yer aldığı haberde Omicron BA.2’nin iki semptomunun uygunca yayılmaya başladığı açıklandı. Omicron olaylarında yüklü olarak öksürük, burun akıntısı ve boğaz ağrısı görüldüğüne dikkat çekilirken, son devirde vertigo yahut baş dönmesi semptomlarının arttığı açıklandı.

Araştırmada, “Dünyanın farklı bölgelerinde yapılan araştırmalar, baş dönmesinin Covid-19’un ana semptomlarından biri olduğunu gösteriyor. Bu şaşırtan değil zira viral enfeksiyonda baş dönmesi çoğunlukla görülür” denildi.

Daily Express’teki haberde, toplam 14 bilimsel makalenin mercek altına alındığı da belirtilirken bu araştırmalarda baş dönmesinin 141 Covid-19 hastasından 3’ünde görüldüğü kayıtlara geçti. Makalede, “Bu da yaklaşık yüzde 2.13’e geliyor. Bu araştırmaların birden fazla Çin’de yapıldı” denildi.

Okumaya devam et...
 
Üst