Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Organ nakliyle, kızı ve eşinin doğum gününde bir daha doğdu

Leila

Global Mod
Global Mod
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, trafik kazasında yaralanıp beyin vefatı gerçekleşen üniversite öğrencisi Ayça Bektaş (21), karaciğeriyle Ayşe Duran’a (34) can oldu. Duran, kızı Esmira ve eşi Mustafa Duran’ın doğduğu 19 Ağustos’ta nakil olduğu için kendi doğum gününün de birebir tarih olduğunu söylemiş oldu.

Ailesiyle 15 Ağustos’ta Ankara’dan Çanakkale’ye tatile giden Yavuz Bektaş idaresindeki araba, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yağış niçiniyle kayganlaşan yolda denetimden çıkıp bariyerlere ve yol kenarındaki ağaçlara çarptıktan daha sonra yağmur suyu kanalına yuvarlandı. Kazada, şoför Bektaş ile eşi Seval (48) ve kızı üniversite öğrencisi Ayça Bektaş yaralandı.

İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Ayça Bektaş’ın, kazadan 4 gün daha sonra beyin vefatı gerçekleşti. Ailesinin müsaadesi daha sonrası Ayça Bektaş’ın 2 böbreği ve karaciğeri organ nakli bekleyen hastalara umut oldu.

‘AYÇA’YI İÇİMDE TAŞIYACAĞIM VE ÖMÜR UZUNLUĞU DUA EDECEĞİM’

Ailesinin organlarını bağışladığı Ayça’nın karaciğeri, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Karaciğer Nakli Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu ve grubunun gerçekleştirdiği ameliyatla akut karaciğer yetmezliği gelişen ve nakil için bekleme listesinde olan 3 çocuk annesi Ayşe Duran’a nakledildi.

Duran, daha evvel hiç bir rahatsızlığı ve şikayeti olmadığını vurgulayarak, “Bir anda gebe üzere karnım şişti. Konya’da çabucak hastaneye gittim. Karaciğer yetmezliği olduğunu söylemiş olduler” dedi.

Tanı aldığında dünyanın başına yıkıldığını söyleyen Duran, “Düşünsenize 34 yaşındayım ve karaciğerim yetmiyor” diye konuştu.

Konya’daki hastaniçin acil olarak Antalya’ya yönlendirildiğini söyleyen Duran, “Burada hiç vakit kaybım olmadı. Birkaç gün daha sonra Allah rahmet eylesin Ayça’nın vefatı, bana hayat oldu” dedi.

Bağışlanan karaciğeriyle kendisine yeni yaşam veren Ayçanın melek olduğunu ve ömür boyu arasında taşıyıp, dua edeceğini belirten Duran, “Ayça’nın ailesine sabır diliyorum ve bağış yaptıkları için epeyce teşekkür ediyorum. Onlar bağış yapmasaydı ben şu an burada olmayacaktım. Ömrüm boyunca dua edeceğim” diye konuştu.


Ayça Bektaş


‘BENİM DE DOĞUM GÜNÜM OLDU’

Karaciğer nakli olduğu 19 Ağustos’un eşi Mustafa ve 1 yaşındaki kızı Esmira’nın doğum günü olduğunu belirten Ayşe Duran, “Şimdi ben de eklendim. 19 Ağustos benim de doğum günüm oldu” dedi.

Hastane odasında öteki kızları Ela (15) ve Esra (12) ile gecikmeli de olsa doğum günü kutlayan Ayşe Duran, kendisini hayata bağlayan Ayça’ya dua etti.

Duran’ın eşi Mustafa Duran da yaşadıklarını anlatmanın epey sıkıntı olduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığı’na, İbrahim hocamıza, hekimlere, hastane işçisine, en kıymetlisi de Ayça’nın ailesine epey teşekkür ediyoruz” dedi. Eşinin karaciğer nakli olduğu 19 Ağustos’un kendisinin ve küçük kızlarının doğum günü olduğunu da söyleyen Duran, “Artık eşimin de doğum günü oldu” diye konuştu.

HAVA AMBULANSIYLA ANTALYA’YA TRANSFER

Medical Park Antalya Hastanesi Kompleksi Organ Nakli Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Levent Yücetin, akut karaciğer yetmezliği hastası Ayşe Duran’ın daha evvel hiç bir sıhhat sorunu yaşamamış olduğunu belirterek, “Ayşe hanım bir anda kötüleşerek Konya’da hastaneye başvuruyor.

Oradaki meslektaşlarımızın yaptığı analizlerde akut karaciğer yetmezliği tanısı alıyor. Ağır bakıma alınma sürecinde bizimle irtibata geçtiler ve hastayı kabul ettik. Sıhhat Bakanlığı’na ilettik ve hasta bekleme listesine alındı. Sıhhat Bakanlığı inanılmaz süratli bir biçimde hava ambulansıyla hastanın transferini Antalya’ya gerçekleştirdi” dedi.

Hasta geldiğinde karaciğer nakli için ailenin değerlendirildiğini belirten Dr. Levent Yücetin, “Ancak maalesef canlı verici olarak aileden uygun bir aday bulamadık ve kadavradan bağış beklenmeye başlandı” diye konuştu.

Acil karaciğer yetmezliği tablosunda hastanın 3-5 gün süreci kaldığını da vurgulayan Dr. Yücetin, bu müddette karaciğer nakli yapılmaması halinde hastanın kaybedilebileceğini kaydetti.

‘AYÇA YAPILABİLECEK EN BÜYÜK GÜZELLİĞİ YAPTI’

Bu süreçte Bursa’da Ayça Bektaş’ın ömrünü kaybettiğini ve ailesinin organlarını bağışladığını anlatan Dr. Yücetin, “Eskiden nakil olan bir hastamız ‘Bana bir melek organını bağışladı’ demişti. Artık ise Ayça bir melek oldu.

Hayata veda ederken 3 kızı olan Ayşe Hanım’a yeni bir hayat bağışladı. Yeri cennet olsun. Yapılabilecek en büyük uygunluğu, sevabı yaptı. Ayça melek oldu. Ayşe Hanım ve melekleri de onun yardımıyla keyifli, yüzleri güler bir biçimde ömürlerini sürdürecek” dedi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst