Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Orta tatil bitiyor, hastalıklar başlıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
NTV- Beyzanur Özer

Öksürük, ateş ve boğaz ağrısı şikayetleriyle hastanelerin acil servisleri aylardır doluluk yaşıyor.

Özellikle çocuk hadiselerin sayısındaki artış telaş verici seyretti. Fakat yarıyıl tatilinde çocukların meskende kalması,, hastalığın yayılımını azalttı.

Peki okullar bir daha açılınca çocuk hadise sayısı bir daha yükselişe geçer mi?

Uzmanların aileleri çocukların hastalık belirtilerine karşı uyardı ve “Çocuğunuz hastalık belirtileri gösteriyorsa okula göndermeyin.” davetinde bulundu.

olaylarda AZALMA GÖRÜLÜYOR

Temas mümkünlüğü ortadan kalktığı için olaylarda bariz bir azalma olduğunu lisana getiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, çocukların okula dönüşlerinde hastalıkları birbirlerine bulaştırma riskinin olduğunu tabir etti.

Velilere büyük vazife düştüğünü vurgulayan Köksal, “Hasta çocukları lütfen okula göndermesinler. Bu hastalığın teşhisi de kolay, tedavisi de kolay.” ikazında bulundu.

Maske takmak, sınıfların havalandırılması ve öğrencilerin el hijyenine dikkat etmesi de uzmanların tavsiyeleri içinde yer alıyor.
 
Üst