Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Orta yaşta faal bir hayat sürmek Alzheimer riskini azaltıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni araştırmalara göre, orta yaşta etkin bir hayat sürüp formda kalmak Alzheimer hastalığına yakalanma riskini üçte bir oranında azaltıyor.

Daily Mail’in haberine göre, yaş ortalaması 61 olan tam 649.605 kişi üzerinde yapılan araştırmalar, formunu koruyup zinde olan şahısların Alzheimer üzere hastalıklara yakalanma mümkünlüğünü başkalarına nazaran %33 oranında azaldığını ortaya koydu.

Kalp ve akciğer sağlığındaki küçük kazanımlar sıhhatiniz için epeyce faydalı olabilir.

Washington VA Tıp Merkezi’nden Dr. Edward Zamrini, şu anda Alzheimer’a yönelik “yeterli tedavi” olmadığı için, artan idman düzeyleriyle hastalığın oranlarının düştüğünü görmenin pek heyecan verici ve umut dolu bir gelişme olduğunu söylemiş oldu.


ARAŞTIRMA BEYAZ ERKEKLERİ KAPSIYOR

Zamrini, ayrıyeten, “Bu çalışmanın heyecan verici bir bulgusu, insanların zindeliği arttıkça Alzheimer hastalığı riskinin azalmasıdır. bu biçimdece beşerler fizikî aktivitelerinde kademeli değişiklikler ve iyileştirmeler yapmak için çalışabilirler ve umarım bu, yıllar daha sonra Alzheimer hastalığıyla ilgili bir azalmayla ilişkilendirilir.”

“Sadece aktivitenizi artırarak Alzheimer hastalığı riskinizi azaltabileceğiniz fikri, bilhassa hastalığın ilerlemesini önlemek yahut durdurmak için kâfi tedavi olmadığı için epeyce umut verici.”

“şahsileştirilebilen sıradan bir sistem geliştirmeyi umuyoruz, bu biçimdece beşerler fitness alanındaki kademeli iyileştirmelerin bile sağlayabileceği faydaları nazaranbilirler” diye ekledi.

Araştırma için, iştirakçilerin bedeninin oksijeni kaslara ne kadar güzel taşıdığının ve antrenman sırasında oksijeni ne kadar uygun emebildiğinin bir ölçüsü olan “kardiyorespiratuvar dayanıklılık” düzeyi incelendi.

Ancak araştırmadaki iştirakçilerin sıklıkla beyaz erkekler olması, tüm popülasyon açısından kâfi sonuçları vermeyebilir. tıpkı vakitte, Dr. Zamrini, orta yaş kümesinin daha faal bir hayat sürmesinin genel olarak sıhhat düzeylerine yeterli geleceğini düşünüyor.

Okumaya devam et...
 
Üst