Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ortalarında zincir marketler de var! Yüzlerce eser bulundu, imha edildi

Leila

Global Mod
Global Mod
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kontrollerini sıklaştıran zabıta grupları, ortalarında zincir marketlerin de bulunduğu fazlaca sayıda işyerlerinde son kullanma tarihi geçmiş eserin satıldığını tespit etti.

Çorum’un Sungurlu ilçesinde belediyesi zabıta grupları, ilçe hudutları içerisinde bulunan marketlerde hijyen, etiket ve tarih kontrolü gerçekleştirdi.

Yapılan kontrollerde zabıta grupları, vatandaşa satılmak üzere raflara konulan yüzlerce eserin son kullanma tarihinin geçtiğini tespit etti.


ET, SÜT, YUMURTA…

Zabıtalar tarihi geçen besin, süt ve süt eserleri, bakliyat, et ve et eserleri ile yumurta ve unlu mamullere imha edilmek üzere el koydu. Kontroller kararında son kullanma tarihi geçmiş eserin sattığı belirlenen marketlere idari para cezası kesildi.


Zabıta takımlarının sık sık kontroller yaptığını, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bu kontrollerin daha da arttığını hatırlatan Sungurlu Belediye Lideri Abdulkadir Şahiner, “Vatandaşlarımızın sıhhati bizim için her şeyden değerli. İlçemizde besin üretimi yapan işletmelere sık sık kontroller yapılıyor. Kontrollerini aralıksız sürdüren gruplarımız Ramazan ayı öncesi de gerekli kontrollerini yaptılar ve bundan daha sonra da sık sık yapacaklar” dedi. İHA

Okumaya devam et...
 
Üst