Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Osmanlı tarihi uzmanı Yunan profesör: Türkiye artık büyük güç

Beykozlu

New member
Rusya-Ukrayna Savaşı’nda 49 gün geride kaldı..

Türkiye, tarafların diplomasi yolunda muahede sağlaması için büyük efor sarfediyor.

Yapılan son müzakerelere konut sahipliği yapan Türkiye’nin arabuluculuk rolü tüm dünya tarafınca muvaffakiyetle karşılanıyor.

Yunan profesör: Türkiye’nin arabuluculuk bakılırsavi kahramanlık

Yunanistan’da bir televizyon programına katılan Osmanlı tarihi uzmanı Yunan profesör de, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı’nda arabuluculuk rolünün kahramanlık olduğunu söylemiş oldu.

Sunucunun “Türkiye’yi tırnak ortasında artık kahraman olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna “Artık tırnakları kaldırılarım. Zira Türkiye’nin rolü daha baskın. Artık bir arabulucu.” cevabını verdi.

“Türkiye artık büyük güç”

Profesör, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Bugün Libya’dan bir haber okuyordum, Libya hükümeti Libya’daki Türk askeri varlığının yasal olduğunu söylüyor.Yani Türkiye yalnızca memleketler arası bir oyuncu olmakla kalmadı. Artık Doğu Akdeniz’in büyük bir gücü haline geldi. Dünyanın büyükleriyle konuşuyor, pazarlık yapıyor hatta garantör olarak geliyor. Ukrayna’daki karışıklık bittiğinde Türkiye, Yunanistan’dan daha karlı çıkacak. “




“Tabii ki kaybeden biz olacağız”

Açıklamalarında 12 mil tartışması ve Ege sorununa değinen Yunan profesör, Türkiye’nin son devirde kazandığı güç hesaba katıldığında mümkün mutabakatın Yunanistan açısından tam bir yenilgi olacağını söylemiş oldu.

Sunucunun “bir daha mi kaybeden biz olacağız?” sorusuna net cevap veren profesör, şu sözleri kullandı:

“Tabi ki kaybeden biz olacağız, zira dikkat ederseniz Türkiye’nin şu anda Yunanistan’ın egemenlik mevzularında elinde hiç bir şeyi yok. Bu yüzden müzakere masasında kalktığında aldığı her şey onların karı olacaktırç Kaybeden değilmişiz üzere görünse de o denli olacağız. Zira kelamda savaşımız olmayacak ve barış olacak. Her halükarda (NATO tarafınca) bu biçimde kabul edildik.”

 
Üst