Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Pandemide her 4 bireyden biri 5,3 kilo aldı

Leila

Global Mod
Global Mod
Pandemide alınan kilolarla evvelar listesinde birinci sıraya yerleşen sağlıklı beslenme, kilo vermeye yönelik şuuru artırdı.

Sağlıklı kilo verme sürecinin gerilim, sistemsiz uyku, hareketsizlik ve sistemsiz beslenmenin yarattığı bağımlılıkla çaba gerektirdiğini belirten Diyetisyen Tuğba Şaşmaz, “Bu 4 faktör hayatımızın merkezinde olduğu sürece kilo almamız kaçınılmaz. hayatı incir ağacının kökleri üzere dört bir yandan kuşatan bu ögeler giderek bağımlılığa dönüşüyor.

Kilo verme süreci adeta bağımlılıkla uğraşa dönüşüyor. Bireylerin tek başlarına bu alışkanlıklardan uzaklaşmaları pek kolay olmuyor. Bilimsel araştırmalar eşlerin de sürece dahil edilmesinin kilo vermeyi 2 kat artırdığını gösteriyor.

Tıpkı meskenin ortasında yaşayanlardan sırf birinin tek başına ömür şeklini değiştirmesi hayli kolay olmuyor. Lakin eş takviyesi bu hususta gerekli motivasyonu sağlarken hareketsiz ömür ve sistemsiz beslenme alışkanlığının terk edilmesini de hızlandırıyor” tabirlerinde bulundu.


Diyetisyen Tuğba Şaşmaz


PANDEMİ SAĞLIKLI YAŞAMA YÖNELİK FARKINDALIĞI ARTIRDI

Pandeminin hareketsiz hayatı yaygınlaştırdığını vurgulayan Tuğba Şaşmaz, bahse ait şu değerlendirmede bulundu:

2021’in sonunda yayınlanan Türkiye’nin Hareket Haritası araştırması, pandemide artan hareketsizliğin nüfusun yüzde 23’üne 5,3 kilo olarak geri döndüğünü gösteriyor.

15-69 yaş aralığındaki üç bin şahısla yapılan araştırmaya göre, Türkiye’nin dörtte biri haftada ortalama 3 gün spor yapıyor. Günlük adım sayısı ise 8 bine yaklaşıyor.

Araştırmaya göre, Türkiye’de her 10 şahıstan 8’i sporu sağlıklı hayatın en değerli ögesi olarak görüyor. Bu durum sporun kilo vermek için sırf muhakkak bir periyotta yapılan aktiflik olmaktan çıktığının bir göstergesi.

Pandemiyle evvelar listesinde birinci sıraya yerleşen sağlıklı ömür, bu taraftaki algı değişimini hızlandırdı. Pandemide alınan kilolar, sağlıklı hayatın ön şartlarından tertipli beslenme ve spor alışkanlığına yönelik farkındalığı artırdı.”

BEDENİNİZLE ARBEDE ETMEK YERİNE ONU ŞAŞIRTIN

Kilo verme sürecinin süratli başlayıp ilerleyen etaplarda yavaşlamasının motivasyonu düşürdüğünü söyleyen Diyetisyen Tuğba Şaşmaz, kırılma noktası olarak tanımlanan bu kademede yapılması gerekenleri şu biçimde özetledi: “Sürecin birinci 40 gününde bedeni bu yeni periyoda alıştırmak için sıhhatsiz besinleri tümüyle hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. Bu kademeden daha sonra bedenimiz genlerinden gelen bir hayatta kalma usulü olarak kendini muhafazaya alıyor.

Kırılma noktası, bedenimizin ne kadar sağlıklı ve akıllı olduğunun bir göstergesini oluşturuyor. Bu niçinle fazlaca sert diyetler uygulayarak bedenimizle arbede etmek yerine yavaşça bir beslenmeyle idmanları artırarak onu şaşırtmalıyız. Daha evvel hiç tüketilmeyen meyveler ve farklı öğünlerle kırılma noktası çarçabuk aşılabilir. Bu süreç aşıldığında kilo verme oranı azalsa da muvaffakiyet kaçınılmaz hale geliyor.”

“DOĞADAKİ HİÇBİR BESİN SİHİRLİ DEĞİL”

Kilo verme sürecinde yağ yakımını hızlandırmanın hiç bir besinin inhisarında olmadığına değinen Tuğba Şaşmaz, “Doğadaki hiç bir besin sihirli değildir. Yediklerimize dikkat etmediğimiz sürece yağ yakmamız mümkün değil. Sağlıklı beslenme bir bütündür ve tek bir besin yahut formülden mucize beklenmesi yanlış olur. Lakin ananas ve kabak üzere detoks tesirine sahip besinlerden takviye alınması ödem atmayı hızlandırabilir.

Günde 2 fincanı aşmayacak biçimde tüketilen bitki çayları bağırsak hareketlerini artırarak süreci destekleyebilir. Aç karnına kuru kayısı yemek de bağırsak hareketlerini hızlandıran sağlıklı tekniklerden biri.

Güne protein yüklü bir kahvaltı ile başlanması, kabak, maydanoz, nane, dereotu, kereviz üzere mevsim sebzeleriyle yapılan çorbaların haftada 1-2 akşam tüketilmesi hem sağlıklı ömür birebir vakitte kilo verme açısından pek yararlı” dedi.

İNATÇI YAĞLARA ZAYIFLAMA AYGITIYLA MÜDAHALE


Sağlıklı beslenme ve antrenmana karşın bedenin birtakım bölgelerinde biriken inatçı yağların bölgesel zayıflama aygıtlarıyla ortadan kaldırılabileceğine değinen Tuğba Şaşmaz, “Bu durumlarda bölgesel zayıflama aygıtıyla incelme, sıkılaşma, selülit tedavisi, gıdı eritme, çatlak tedavisi, kas geliştirme üzere uygulamaları devreye alıyoruz. İleri teknolojilere sahip FDA onaylı aygıtlar, daha süratli tahlil almamızı sağlıyor ve deri sarkmalarını engelliyor.

Selülit, çatlak üzere problemlerde da aygıt uygulamaları pek başarılı sonuçlar veriyor. Mevzunun uzmanları tarafınca gerçek aygıtlar kullanılarak müdahalede bulunmak bu noktada epey büyük bir kıymet taşıyor” diye belirtti.

Okumaya devam et...
 
Üst