Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

‘Pençe-Şimşek’ gazisine biyonik kol takıldı

Leila

Global Mod
Global Mod
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde düzenlediği ‘Pençe-Şimşek’ harekatında el üretimi patlayıcının infilak etmesi kararı sağ kol ile bacağını kaybeden ve bir süre evvel protez bacak ile birinci adımlarını atan gazi Uzman Çavuş İbrahim Yüzer’e (27) artık de biyonik kol takıldı. Gazi Yüzer “İlk kere eşimin elini tutup, gezdiğim zamanki hissin tanımı yok” dedi.

Pençe-Şimşek harekatında bakılırsav alan Uzman Çavuş İbrahim Yüzer, geçen yıl nisan ayında teröristler tarafınca döşenen el imali patlayıcının infilak etmesi kararı ağır yaralanarak, sağ bacağı ve kolunu kaybetti. Gazi Yüzer, geçen yıl temmuz ayında Ankara’da tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) 2 yıldır nişanlı olduğu Funda Yüzer ile dünyaevine girdi.


GATA’da 15’e yakın ameliyat geçiren İbrahim Yüzer’e, 2 ay evvel protez bacak takıldı. Yüzer’e geçen günlerde de biyonik kol takıldı. bu biçimdece yaklaşık 1 yıllık tedavisi tamamlanıp, taburcu olan Yüzer, eşi ile parkta yürüyüş yaptı. En büyük destekçisinin eşi Funda Yüzer olduğunu belirten İbrahim Yüzer, hastanedeki düğüne tekerlekli sandalye ile katıldığını artık ise çok düzgün bir biçimde yürüdüğünü söylemiş oldu.


Gazi Yüzer, son teknoloji kolu yardımıyla parmaklarını tek tek hareket ettirebildiğini ve 32 farklı kavrama özelliğine sahip olduğunu söyleyerek, şöyleki konuştu:

– Artık her yere yürüyerek gidebiliyorum. Gezebiliyorum. Biyonik kolumla günlük işlerimin çabucak hepsini halledebiliyorum. Bir yıldır neredeyse hiç ayağı kalkmamıştım. Birinci defa eşimin elini tutup, gezdiğim zamanki hissin tanımı yok. Süreç epeyce zorluydu. Ancak inandıktan daha sonra insanın başaramayacağı hiç bir şey yok.


– Eşim yardımıyla inandım ve umudumu hiç bir vakit yitirmedim. Kolum ve bacağım gitti ancak eşim sürekli yanımdaydı ve bu vakte kadar eksikliklerimi daima o tamamladı. Şu anda da protezlerle memnunum. Eşim de yanımda ve her işimi kendim gorebiliyorum. Yeni kolumda klavye kullanma modu bile var. Gündelik hayattaki bütün işlerimi yapabiliyorum.

faydalanmadan evvel beden geliştirme sporu ile uğraştığını ve buna devam etmek istediğini belirten Gazi Yüzer, “bir daha bu spora devam etmek istiyorum. Benim üzere gazilere hayatın bitmediğini göstermek istiyorum. Bizler yaralandığımız vakit ruhsal olarak kimi düşünceler yaşıyoruz. Başımıza gelen şeyler, kolay bir şey değil. Tüm bunlara karşın hayatın devam ettiğini göstermek ve bu spor kısmında öncü olmak istiyorum” diye konuştu.

Okumaya devam et...
 
Üst