Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Pestisitler içme sularına karşıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Pestisitler ve tıpkı etken unsura sahip olan biyosidal eserler, hormon sistemini ve hudut sistemini olumsuz tarafta etkiliyor; cinsiyet gelişimi bozuklukları, cinsiyetsiz doğumlar, doğum anomalileri, sperm sayılarında azalma üzere üreme sistemi meselelerine ve prostat, pankreas, akciğer üzere kanser tiplerine sebep oluyor. Bilhassa bebekler ve çocuklar, hormonal sistem bozucu pestisitlerden daha fazla etkileniyor.

Buğday Ekolojik hayatı Destekleme Derneği’nin, Avrupa Birliği tarafınca Sivil Toplum Diyaloğu VI kapsamında desteklenen, Avrupa Pestisit Aksiyon Ağı iştiraki ve Zehirsiz Sofralar Platformu işbirliği ile yürüttüğü Zehirsiz Kentlere Gerçek projesi kapsamında sağlıklı bir gelecek için biraraya gelen sivil toplum örgütleri ve inisiyatifler, kentlerde lokal idareler tarafınca kullanılan pestisitlerin/biyosidal mamüllerin ziyanları konusunda farkındalık yaratmayı ve alternatif uygulamaların kullanmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Zehirsiz Sofralar Platformu tarafınca başlatılan Zehirsiz Kentler Kampanyası (Change.org/ZehirsizKentler) ile, belediyelerden zehirsiz kent olma yolunda kararlı bir adım atarak; en geç 2025 yılına kadar herbisit kullanmasının büsbütün sonlandırılmasına, 2030 yılına kadar öbür tüm pestisit ve biyosidal eser kullanmasının yüzde 50 azaltılmasına ve 2040 yılına kadar da tüm bu mamüllerin kullanmasının büsbütün sonlandırılmasına dair taahhütte bulunmaları ve bu kapsamda iştirakçi bir stratejik hareket planı oluşturmaları talep ediliyor.

Okumaya devam et...
 
Üst