Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Petrol fiyatları İran'ın İsrail saldırısına rağmen düştü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Piyasalarda jeopolitik gerginliklerin ardından ilk günü kaygısız geçiren İran'ın İsrail saldırısı şu an için piyasaları etkilemedi. Ayrıca Avrupa'nın referans petrolü Brent'in varil fiyatı da yükselişe geçti. Fiyat bu Pazartesi günü 90 doların biraz altına düştü ve İspanyol borsası güne yatay başladı.


Spesifik olarak, Eski Kıta borsaları açılmadan önce, bir varil Brent ham petrolünün fiyatı önceki kapanıştaki 90,45 dolardan 89,76 dolardaydı ve ulaştığı 92 doların çok uzağındaydı. Cuma. Benzer şekilde, ABD'nin referans noktası olan West Texas Intermediate ham petrolünün fiyatı da önceki kapanıştaki 85,66 dolardan 85,20 dolarda sabit kaldı.

Bu yılın şu ana kadar bir varil Brent petrolünün maliyeti %16, WTI ham petrolünün maliyeti ise neredeyse %19 arttı.


10.700 sınırında



Ibex 35, haftanın ilk Pazartesi günkü seansına neredeyse yatay bir şekilde başladı ve onda birine ulaşmayan hafif bir düşüşle 10.685 puanda kaldı. Orta Doğu'da artan gerilime rağmen, açılıştan sadece birkaç dakika sonra Madrid seçicisi artışları tercih etti ve %0,1'in biraz üzerinde kazanç elde ederek anlık olarak 10.700 tam sayıya dokundu.


Yatırımcılar bu Pazartesi günü Avro Bölgesi'ndeki endüstriyel üretim ve ABD'deki perakende satış verilerinin yayınlanmasına dikkat edecek; iş alanında ise Goldman Sachs'ın sonuçları da dahil olmak üzere ABD'deki sonuçlar açıklanmaya devam edecek.

İspanya, Ibex 35 şirketlerinin sonuçlarını bu hafta Bankinter'in yılın ilk çeyreğine ilişkin hesaplarının gelecek Perşembe günü açıklanmasıyla başlatacak. Ayrıca bu hafta euro bölgesinde Mart ayına ait nihai enflasyon verileri ve Netflix, Morgan Stanley, Blackstone ve American Express gibi büyük Amerikan şirketlerinin diğer sonuçları açıklanacak.


Elektrikler baş tarafta



Seansın ilk aşamalarında Ibex 35'teki en büyük artışlar Naturgy (+%1,2), IAG (+%0,74), Iberdrola (+%0,71), Bankinter ve Sacyr (her iki durumda da +%0,51) tarafından kaydedildi. ve Inditex (+%0,46).

Diğer uçta ise en keskin düşüşler, neredeyse %0,7 düşüşle Colonial (-%0,98), Ferrovial (-%0,90), Meliá (-%0,80) ve Cellnex oldu.

Avrupa'nın önde gelen borsaları bu Pazartesi günü karışık bir işaretle açıldı. Açılışta Frankfurt ve Milan %0,7'lik yükselişle uyandı, Paris %0,6 yükseldi, Londra ise %0,2 kayıp yaşadı.
 
Üst