Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Pfizer’dan maymun çiçeği açıklaması

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünyada onaylanan birinci corona virüs aşısını Alman şirket BioNTech ile bir arada geliştiren ABD’li ilaç şirketi Pfizer’dan maymun çiçeği virüsüne dair açıklama geldi.

Pfizer CEO’su Albert Bourla yaptığı açıklamada, endemik olmayan ülkelerde hadiselerin arttığını bakılırsan yakın tarihindeki bir maymun çiçeği salgını hakkında “fazla tasa etmeyeceğini” söylemiş oldu.

Bourla verdiği demeçte, hastalıkla ilgili mevcut bilgilerin Covid-19 üzere öteki virüsler kadar kolay bulaşmadığını ve bir pandemiye yol açmasının mümkün olmadığını gösterdiğini söylemiş oldu.

Pfizer CEO’su, “Önümde tüm bilgilere sahip değilim, bildiğim her şeye karşın çok endişelenmem” derken, “Bu, rahatlamamız gerektiği manasına gelmez. Sanırım durumun nereye gittiğini izlemeliyiz” diye konuştu.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ

Endemik bir virüsün niye olduğu az hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika tipi olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Virüsün Kongo çeşidinin yüzde 10’a kadar vefat riski bulunurken, Batı Afrika çeşidinin her 2 olaydan birinde yüzde 1 vefat oranına sahip olduğu biliniyor.

Genellikle hayvandan beşere ve nadiren beşerden beşere yakın temasla bulaşan virüs, bedende yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Okumaya devam et...
 
Üst