Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Pfizer’ın Covid-19 hapı nükseden olaylar niçiniyle sorgulanıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’de, Pfizer’ın ürettiği ve Aralık 2021’de kullanım müsaadesi verilen Covid-19 hapının yararı hakkındaki soru işaretlerinin arttığı açıklandı.


ABD’li tabiplerin ve sıhhat yetkililerinin, kullanıcıların kimilerinde bir daha virüs belirtilerinin görülmesi kararı, Pfizer’in Covid-19’a karşı meskende kullanılabilen Paxlovid hapının fonksiyonelliği hakkında kuşkuya düştüğü vurgulandı.

Paxlovid kullanan bin yetişkin üzerinde araştırma yapan uzmanların, şiddetli Covid-19 riski yüksek yetişkinlerin kullanımı müsaadesiyle piyasaya sürülen ilaç hakkında “hala öğrenilecek epeyce şey olduğunu” düşündüğü bildirildi.

Araştırma takımındaki hekimler, Paxlovid’in beş günlük alımı tamamladıktan birkaç gün daha sonra Covid-19 belirtileri yeniden görülen hadiselerin varlığından bahsederken bu hastalardaki virüsün hala bulaşıcı olup olmadığı ve ikinci bir Paxlovid kürü almaları gerekip gerekmediği konusunda emin olmadıklarını söz etti.

Johns Hopkins Üniversitesi’nden Andy Pekosz’ın, “Paxlovid dozunun virüsü büsbütün bastıracak güçte olmayabileceği ve ilaca dirençli mutasyonları tetikleyebileceği” görüşüne de yer verildi.

Geçen hafta, Besin ve İlaç Dairesi (FDA) Pfizer’ın Covid-19 hapının virüse yine yakalanan hastalara faydalı olduğuna dair “ellerinde ispat bulunmadığını” bildirmişti.

ABD hükümeti, Pfizer’dan 20 milyon insanı tedavi edecek kadar Paxlovid hapı satın almış ve bunun için ilaç firmasına 10 milyar dolardan fazla ödeme yapmıştı.

Okumaya devam et...
 
Üst