Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Piyasa şu an için ECB’nin stratejisine güveniyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Piyasanın, Christine Lagarde’ın bu Perşembe ECB toplantısından sonra başlattığı mesajı anladığını ve aynı zamanda paylaştığını doğrulamak için muhtemelen birkaç gün harcamaları gerekecek: kurum, enflasyonla faiz artışlarıyla mücadele edebilecek ve , aynı zamanda gerekirse bir likidite krizinden kaçının. Daha az karmaşık olan -çoğu için başarılı bir şekilde uygulanması imkansız olan- ancak dün piyasaların son seanslarda kaybettiği zeminin bir kısmını geri kazanmasına hizmet eden bir denklem.


Alakalı haberler







Avrupa borsalarının geri kalanıyla uyumlu olarak, Ibex-35 %1,5’lik artışla 8.890 puana yükseldi, ancak bankalar seansı yatırımcıların hala gelecek çok fazla bilgiye sahip olduğunu gösteren karışık bir işaretle kapattı. kendini daha kesin bir şekilde konumlandırmak için sindirmek.

BBVA ve Santander sırasıyla %3,4 ve %2,6’lık artışlarla kapandı, ancak daha yerli kuruluşlar için kırmızı rakamlar değişmedi. Bankinter %2,5, Unicaja %1,7 ve CaixaBank %1,3 kaybetti. Sabadell ise %0,5 kaybetti.

Aslında, Inditex’in %3,9’luk güçlü yükselişi olmasaydı, İspanyol seçicinin yükselişi daha da az olabilirdi. Analistler, para politikasının geleceğine ilişkin kesinlik eksikliğinin hala pek çok bilinmeyeni açık bıraktığına dikkat çekiyor.

Yönetici, “Piyasalar zaten banka stresinin belirtilerini gördü ve küresel mali krizin etkilerinden muzdarip olan hiç kimse, sırf para politikalarından sorumlu olanlar öyle söylüyor diye her şeyin iyi gittiğine kolayca ikna olmayacak.” Abdn. “Artık banka stresli diş macunu tüpten çıktığına göre, tekrar takmak o kadar kolay olmayacak” diye ısrar ediyorlar.

Dolayısıyla, önümüzdeki birkaç gün için volatilite kesin görünüyor. Özellikle Perşembe günkü son söylentilerin, ülkenin büyük kuruluşlarının iflastan sonra belirtilen kuruluşlardan biri olan FirstRepublic Bank’ı kurtarmayı kabul edeceklerini ileri sürdüğü Atlantik’in diğer yakasında bankacılık kaosunun nasıl gelişeceği hâlâ bilinmediği için. Silikon Vadisi Bankası.

Havuzun bu tarafında, Credit Suisse’in alacağı yaklaşık 50.000 milyon enjeksiyon, önümüzdeki günlerde yatırımcı güvenini koruyabilir. Ancak kilit nokta, ECB’nin konuşmasının şu anki gibi bir güven krizi karşısında bir güvenlik duvarı görevi görmek için yeterli olup olmayacağını kontrol etmek olacak.

Analist Felix Feather, “Bu zaman ufkunda para politikasıyla ilgili bir belirsizlik olduğuna inanıyoruz, ancak – bankacılık sektöründeki gerilimler nedeniyle bulaşma olmaması durumunda – yatırımcılar mevcut artış döngüsünün daha da ileri gitmesini bekleyebilirler” dedi. elbise

S&P Global Ratings’in EMEA baş ekonomisti Sylvain Broyer, faiz oranlarının gelecekteki patikası ile ilgili olarak, enflasyonun 2024’e kadar hedefin üzerinde kalmasının beklendiği ve GSYİH büyümesinin gelecek yıl yeniden hızlanmasının beklendiği göz önüne alındığında, “ECB’nin mevduatı artırabileceğine inanıyor. tesis oranı yaz boyunca mevcut %3,0’dan %3,50’ye, ancak 25 baz puanlık ihtiyatlı adımlarla.”
 
Üst