Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Polikistik Over Sendromu

Leila

Global Mod
Global Mod
Hormonal bozuklukların yol açtığı Polikistik Over Sendromu, yumurtalıkların androjenleri fazla salgılaması durumudur.

En sık belirti adet düzensizliği olmakla birlikte saçlarda sık yağlanma, saç dökülmesi, bilhassa yüz bölgesi ve sırtta sivilce, erkeklere benzeri tipte tüylenme artışı ( yüz, göbek çizgisi, göğüste areola etrafı gibi), ciltte lekeler görülebilir. Adet düzensizliği adet bakılırsameme ya da uzun aralıklarla adet görme formunda olabilir.

Bu belirtilerin varlığında muayene ve hormon testleri ve gereğinde karın ultrasonundan yararlanılarak ayrıyeten öteki niçinler dışlanarak Polikistik Over Sendromu tanısı konulabilir.

Prolaktin yüksekliği, Cushing sendromu, böbrek üstü bezinin kalıtsal yahut daha sonradan edinilmiş hastalıkları da Polikistik Over Sendromu’nu taklit edebildiği için endokrin uzmanı tarafınca değerlendirilmelidir.

Çocuk endokrin uzmanı tarafınca teşhis konulduktan daha sonra, şahsa özel beslenme planı, idman ve gerekirse ilaç tedavisi uygulanır. Polikistik Over Sendromu üreme bozuklukları, hipertansiyon, tip 2 diyabet üzere hastalıklara eğilim oluşturur.

Okumaya devam et...
 
Üst