Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Polislik müracaat kaideleri değişti! POMEM ve PMYO yeni müracaat koşulları neler?

Beykozlu

New member
Polislik müracaat kaideleri ile ilgili alınan yeni karar, 19 Mart 2022 tarihindeki Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Karara bakılırsa, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafınca alımı yapılan Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ile Polis Meslek Yüksekokulları’na (PMYO) ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapıldı.

Her yıl binlerce adayın başvurduğu polislik alımlarında tahsilin devam ettiği esnada evlilikle ilgili sınırlamalar getiren unsur düzenlendi.

Ardından polis olmak isteyen adaylar, gözlerini yeni POMEM ve PMYO müracaat koşullarına çevirdi. Pekala, POMEM ve PMYO yeni müracaat kaideleri neler? İşte, POMEM ve PMYO yeni müracaat kaideleri…

POMEM VE PMYO MÜRACAAT KURALLARI DEĞİŞTİ

PMYO müracaatları, her sene Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafınca yayınlanan duyuru ile alınmaya başlıyor.

Müracaatlarda büyük ehemmiyet taşıyan adaylarda aranan şartlar değişti. İçişleri Bakanlığı’ndan Polis Meslek Eğitim Merkezleri ile Polis Meslek Yüksekokulları’na dair yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayınlandı.

Değişikliğe bakılırsa, POMEM ve PMYO’da tahsilin devam ettiği esnada evlilikle ilgili sınırlamalar getiren unsur yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmelik değişikliği öncesi geçerli olan unsur kapsamında öğrenci, evlenme talebini POMEM Müdürlüğü ile Yüksekokul Müdürlüğü’ne bildirdikten daha sonra, öğrencinin evleneceği bireyle ilgili soruşturmanın akabinde evliliğe müsaade veriliyordu.


POMEM VE PMYO MÜRACAAT KOŞULLARI NELER OLDU?

Yönetmelik değişikliği ile bir arada POMEM ve PMYO’lara müracaat yapacak adaylarda aranacak niteliklerde de değişikliğe gidildi.

‘Kasten işlenen kabahatlerden bir yıl yahut daha fazla müddetle mahpus cezasına mahkum olmamak’,

‘Devletin güvenliğine, anayasal sisteme karşı cürümler, zimmet, hırsızlık, dolandırıcılık, misyonu berbata kullanma, rüşvet, üzere kabahatlerden mahkum olmamak’,

‘Kumar, uyuşturucu yahut uyarıcı husus niçiniyle, hakkında soruşturma yahut kovuşturma devam ediyor olmamak’

‘Genelev, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan yerlerde çalışmış olmamak’
üzere adaylarda aranacak niteliklerin belirlendiği unsurlardaki, ‘adayın kendisinin ve evli ise eşinin’ ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

28. PERİYOT POMEM İMTİHANLARI NE VAKİT?

28. Periyot POMEM Giriş İmtihanı kapsamında, aday kıymetlendirme ve seçme imtihanı Mülakat İmtihanı evresine katılacak olan adaylar imtihan tarihlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

İlan edilen imtihan tarihi ve imtihan merkezinde adaylar Mülakat İmtihanına tabi tutulacaklardır. Ayrıyeten adaylara posta yolu yahut değişik irtibat araçları ile imtihan giriş dokümanı gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan imtihan giriş duyurusu bildiri niteliğindedir.

 
Üst