Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Prof. Dr. Ceyhan: Evvelki dalgalarda birebir açıklamalarla normalleştik ve faturası ağır oldu

Leila

Global Mod
Global Mod
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, toplumsal medya hesabından “Önlemleri büsbütün kaldırmak için uygun vakit mı?” diye sorarak birtakım paylaşımlar yaptı. Ceyhan, “Unutmayalım ki, bu 5. dalga. Evvelki 4 dalgada da tıpkı açıklamalarla normalleştik ve faturası ağır oldu” dedi.

Türkiye’de corona virüsü olay sayılarındaki düşüş sürerken, tedbirlerin kaldırılması konusu tartışılıyor.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamada “Bilim Konseyi haftaya toplanıyor. Haftaya en kıymetli toplantılarından birini yapacak. Bilhassa maske başta olmak üzere bu manada alınacak kıymetli kararlar olacak, okullarda maske kullanması dahil olmak üzere” demişti.

“ESKİ KRİTERLER OLSA BİR YERİNE 5 OLAY SAPTANABİLİRDİ”

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Kolu Lideri Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da toplumsal medya hesabından “Önlemleri büsbütün kaldırmak için uygun vakit mı?” diye sorarak birtakım paylaşımlar yaptı.

Bildirilerinde dünyadan örnekler veren Ceyhan, şunları belirtti:

* -1- Bugün ondan fazla kişi aradı. Kendilerinde yahut ailelerinden birinde COVID 19 müspet çıkmış. Öbür aile üyelerine, bir kısmında semptom bulunmasına karşın, aşılı oldukları için temaslı sayılmamaları üzere münasebetlerle test yapılmamış.

* -2- Eski kriterler olsa, bir yerine 5 hadise saptanabilirdi.

“VARYANTLARA BAĞLI ÖNEMLİ OLAY ARTIŞLARI VAR”

* 1) Ayrıyeten; Çin, Güney Kore, Japonya üzere güneydoğu Asya ülkelerinde BA2 ve XE varyantlarına bağlı önemli hadise artışları var.

* 2) Almanya, İngiltere ve biroldukca Avrupa ülkesinde ve ABD’de olay sayıları hala yüksek.

“HER İKİ ÜLKE VATANDAŞLARI DA ÜLKEMİZE DENETİMSİZCE GİRİYOR”

* 3) Savaştaki Ukrayna ve Rusya’da durumu kendileri dahil kimse bilmiyor, her iki ülke vatandaşları da ülkemize denetimsizce giriyor.

* 4) DSÖ, COVID’e bağlı ölümlerin fakat 1/3’ünün saptanabildiğini hesaplıyor. Azaldı diye vefatları yok saymak en azından benim için yanlışsız değil.

“ÖNCEKİ DALGALARDA TIPKI AÇIKLAMALARLA NORMALLEŞTİK VE FATURASI AĞIR OLDU”

* -4- Unutmayalım ki, bu 5. dalga. Evvelki 4 dalgada da tıpkı açıklamalarla normalleştik ve faturası ağır oldu.

* Doğal ki bu dalgalardan birinin sonunda pandemi bitecek. Fakat o dalga bu mu, müneccim olmayan bilemez. Normalleşelim, lakin maske ve uzaklık kurallarına uyarak.

* -5- bitmiş olduğinden emin olunca daima bir arada bütün önlemleri kaldırırız.

Okumaya devam et...
 
Üst