Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Program ve strateji: DLR’de ulaşım araştırması

Hasan

New member

Harekete geçiren araştırma



Gelecekte A’dan B’ye nasıl geçeceğiz? Kazaların, trafik sıkışıklığının, gecikmelerin ve sapmaların olmadığı bir dünya nasıl mümkün olabilir? Hareketliliğimiz doğa ile nasıl uyumlu hale getirilebilir? Ayrıca, büyüyen bir endüstriyi desteklemek için geleceğin ulaşım sistemi ve hareketliliği nasıl olmalıdır? Giderek mobilleşen toplumumuz ve giderek küreselleşen ekonomimiz için sağlam yanıtlara ve somut çözümlere ihtiyacımız var.

Sürdürülebilir bir ulaşım sistemine giden yolda


Ulaştırma programı ile DLR, Avrupa’nın kurumsal olarak finanse edilen en büyük ikinci ulaşım araştırma tesisidir. Burası, yarının hareketliliğine yönelik zorlukların belirlendiği ve belirli disiplinler arası çözümlerin geliştirildiği yerdir. Sonuçlar, Almanya ve Avrupa’da ekonomi ve toplumun eşit şekilde yararlandığı sürdürülebilir bir ulaşım sistemine katkıda bulunuyor.

Odak şu anda yedi araştırma konusu üzerindedir:

  • karayolu taşıtları
  • demiryolu araçları
  • trafik Yönetimi
  • Trafik gelişimi ve etkileri
  • kentsel hareketlilik
  • elektromobilite
  • Büyük Olay / Afet Yönetimi
Daha az kaza, daha az trafik sıkışıklığı, daha az gecikme, daha az sapma ve daha az çevre kirliliği, araştırmamızın genel hedefleridir.


DLR’de uyumlu ulaşım araştırması



Araştırma projeleri temelde disiplinler arasıdır ve sistemik bir yaklaşımı takip eder. Ulaştırma araştırması, DLR’deki konumundan büyük ölçüde yararlanır. Ulaşım programı şu anda ulaşım, enerji, havacılık ve uzay yolculuğu alanlarında 25 DLR enstitüsünün bilgi birikiminden yararlanıyor. Sonuç olarak, sinerjilerden yalnızca en iyi şekilde yararlanmakla kalmaz, aynı zamanda ilgili araştırma konusuna ilişkin farklı bakış açıları da heyecan verici bir bilimsel söylem yaratır. Rüzgar tünelleri, çarpışma tesisleri ve simülatörler gibi büyük DLR araştırma tesislerinin kullanılması bir çözüm bulmaya yardımcı olur.

Ulaşım programı, araştırma ortamındaki iyi ağı üzerine kuruludur. Fransa’da IFSTTAR, Avusturya’da AIT ve Hollanda’da TNO gibi Avrupa’daki benzer kurumlarla kanıtlanmış işbirliklerini sürdürmektedir. Almanya’daki KIT, BASt ve Fraunhofer ile, kolejler ve üniversitelerin yanı sıra iş ve endüstri ile yoğun değişim, projeler dahilinde bütüncül araştırmayı da teşvik ediyor.

Federal ve eyalet düzeyindeki bakanlıklarla kurulan diyalog, araştırma programlarının siyasetle en iyi şekilde koordine edilmesini sağlar.

Bizi harekete geçiren konular ve ileriye götürdüğümüz projeler hakkında daha fazlasını okuyun…
 
Üst