Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Puente, demiryolunun çökmesine neden olan “alışılmadık” trenin raydan çıkmasıyla ilgili “herhangi bir teoriyi” göz ardı etmiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
21 Ekim 2024 Pazartesi, 09:26

| 11:43 güncellendi





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Kayıt olmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • WhatsApp






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • Konular

Geçen cumartesi öğleden sonra Atocha ve Chamartín istasyonlarını birbirine bağlayan tünelde yolcusu olmayan bir trenin raydan çıkması o kadar “alışılmadık”tı ki, Ulaştırma Bakanı Óscar Puente soruşturmanın sonuna kadar gitmek istiyor. Sabotaj teorisi sorulduğunda demiryolu ağı başkanı, Pazartesi günü Radyo'da yayınlanan bir röportajda “kanıt olmadan bir tezi desteklemenin sorumlu olmayacağını” ancak şu anda “hiçbir teorinin göz ardı edilmediğini” belirtti. 4. ” Bakan, “Atölyelere çekilen bir trenin, kendisini çeken trenden kopmuş gibi görünüp tünel duvarına çarpması gerçekten ciddi bir durum” dedi.

Her ne kadar bu olay kaosa yol açsa ve Madrid ile Levante arasındaki yaklaşık yirmi trenin iptal edilmesi gerekmesine ve yaklaşık 15.000 yolcunun etkilenmesine rağmen, bakan bu yıl 2023'e göre daha az demiryolu sorunu yaşandığının garantisini verdi, “bazıları çok çarpıcı olsa da. İspanya'nın, çevresinde en az olay yaşanan ve en iyi dakiklik oranına sahip ülke olduğunu hatırlattı. “Almanya'da dakiklik oranı %50 civarında iken burada %80'i aşıyoruz.” Bu anlamda sorunların “yatırım eksikliğinden” kaynaklandığını tamamen dışladı, tam tersi.

Puente, “Eğer bir sorun varsa bu, ağa çok az yatırım yaptığımız yılları hafifletmek için aşırı yatırımdır” açıklamasını yaptı, çünkü biz yıllardır mutlak yatırımsızlıktan geliyoruz, diye yakındı Puente. Bakan, ağa yapılan rekor yatırımı hizmet sunumuyla uzlaştırmak için bir girişimde bulunulduğunu açıkladı – Chamartín örneğinde olduğu gibi, genişletilmesi için büyük çalışmalar yapılmasına rağmen istasyon tamamen açık kalıyor ve bu da elektrik üretimi sağlıyor. arızalar. Puente, “Ağ daha fazla yatırımı desteklemiyor” diyor.

Bu hafta sonu yaşanan olay, hem yolculardan hem de siyasi muhalefetten yeni bir protesto dalgasına yol açtı. PP, Puente'nin demiryolu sorunlarını açıklamak için acilen Senato'ya çıkmasını talep etti ve onu demiryolu işleri yerine partisinin yolsuzluklarını nasıl örtbas edeceğini düşünmekle suçladı.


Bu hafta sonu daha fazla kesinti



İptaller ve gecikmeler bitmedi. Renfe başkanı Raül Blanco, hala raylarda olan raydan çıkan konvoyun kaldırılması için önümüzdeki hafta sonu demiryolu hizmetinde bazı kesintiler yapılacağını doğruladı. Onda Cero ile ilgili bir röportajda Blanco, kendisini Óscar Puente'nin yanında konumlayarak olayın “normal olmadığını” ve analiz edilmesi gerektiğini garantiledi.

Kaza halihazırda Demiryolu Kaza Komisyonu tarafından araştırılıyor ve gerçekleştirilen manevralara odaklanılıyor. Bu konuyla ilgili ilk sonuçların önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor.


Etkilenenler nasıl hak talebinde bulunabilir?



Facua, biletin iadesine ek olarak, hafta sonu iptallerinden etkilenen yolcuların zarar tazminatı alma hakkına da sahip olduğunu söyledi. Treni en az 60 dakika rötar yapan yolcuların, bilet bedelinin tamamını ve kendilerine uygun bir ulaşım yöntemini karşılamaları gerekmektedir.

Ve yolcuya, planlanan kalkış saatinden sonraki 100 dakika içinde alternatif bir güzergahta araç kullanma olanakları konusunda bilgi verilmemesi halinde, yolcu bir alternatif arama ve yolculuğu kendi başına yapma hakkına sahip olacaktır. Bu durumlarda demiryolu şirketinin yolcuya gerekli, uygun ve makul masrafları karşılama yükümlülüğü vardır.

Facua, hem kamu operatörünün (Renfe) hem de özel operatörlerin (Iryo ve Ouigo), 29 Nisan tarihli Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin (AB) 2021/782 sayılı Tüzüğünde yer alan bu yükümlülüklere uyma yükümlülüğüne sahip olduğunu hatırlatır. 2021, demiryolu yolcularının hak ve yükümlülükleri hakkında.

Ancak Avrupa düzenlemeleri, gecikme veya iptalden etkilenen yolcuların ve bilet bedeli iade edilmeyen yolcuların tazminat alma hakkına sahip olduğunu da belirtiyor. Söz konusu tazminatın “60 ila 119 dakika arası gecikme durumunda bilet bedelinin %25'i”, “120 dakika veya daha fazla gecikme durumunda bilet bedelinin %50'si” olması gerekmektedir.

Kullanıcılar, bu tazminatlara ek olarak trenin iptali veya gecikmesi nedeniyle uğrayabilecekleri ve her durumda ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken diğer zararları da talep etme hakkına sahiptir. Bu bölüm, raydan çıkma, diğer ulaşım biletleri vb. nedeniyle bağlantıları kaçırdıysanız gecelik konaklamaları içerebilir.





Yorum





Hata bildir
 
Üst