Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Puente, geçiş ücretleri konusunda “düşünülmesini” istiyor ve bir “ülke anlaşmasının” gerekli olacağına inanıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümet, Brüksel Kurtarma Planına dahil etmesine rağmen İspanya yollarına geçiş ücreti uygulanmasını reddetti, ancak finansman modelinin geri kalan ülkelere uyum sağlaması için bu projenin iyileştirilmesi gerektiğine işaret eden birçok ses var. Avrupalılar. Ulaştırma Bakanı Óscar Puente, bu çarşamba günü konuya geri dönerek, yolların vergilerle mi yoksa geçiş ücretleriyle mi ödenmesi gerektiği konusunda “bir yansıma açılmasını” istedi: “Bunlar ücretsiz değil ya da tek şekilde ödeniyor ya da başka bir şey.”, Wake Up Spain forumunda Ulaştırma başkanına, yolların kullanımı için ödeme konusunda “bir ülke anlaşmasına ihtiyacımız olacağını” düşündüğüne dair güvence verdi.


Ve eğer şimdiye kadar olduğu gibi yolların vergilerle finanse edilmesi kararı alınırsa, Almanya'dan gelen bir yük kamyonunun Avrupa Birliği'nin farklı ülkelerinden para ödeyerek geçmesi gibi “adil olmayan” durumlar ortaya çıkacaktır. yolları kullanmak için ama İspanya'ya vardığında bunu bedavaya yapıyor.

Ayrıca imtiyaz sahipleri ile yapılan sözleşmelerin sona ermesiyle birlikte Hükümetin politikasının tüm otoyollardan geçiş ücretlerinin çekilmesi olduğunu anımsatarak, “2018 yılında Hükümete geldiğimizde bulduğumuz 2.500 kilometrelik otoyolun 1.000'ini serbestleştirdik ve bu da homojen hale getirildi. Bakan, ülke olarak bir karar vermemiz gerekecek” dedi.

Geçiş ücretleri konusundaki tartışmanın yeniden başlatılmasını isteyen son kişi, birkaç hafta önce Fedea ve inşaatçılar derneği Seopan'dan uzmanlardı. Uzmanlar, farklı raporlarda finansmanın diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kullanıcılardan gelmesi gerektiğini düşünüyordu. Seopan başkanı Julian Núñez, kullanım başına ödeme modelinin uygulanmasının ücretsiz olmayacağını, Devlete yaklaşık 1.000 milyon avroluk bir başlangıç yatırımı gerektireceğini, ancak yıllık 3.000 ila 5.000 milyon avronun geri kazanılacağını kabul etti. maliyetleri düşürmek ve tahsilatı artırmak. Fedea ise bu rotadan elde edilen gelirin büyük kısmının kentsel toplu taşıma sübvansiyonlarına yeniden yatırılabileceğini vurguladı.


Yeni Avril trenlerinin gelişi



Renfe, Madrid'den Galiçya ve Asturias'a kadar yüksek hızda haftalık 61.000 bilet satışıyla yeni gelen Avril trenlerini hizmete açıyor. Operatör bu çarşamba günü, bu trenlerin (yeni Talgo S106 modelleri) 21 Mayıs'tan itibaren konvoy başına 500'den fazla koltukla bu güzergahlarda dolaşmaya başlayacağını duyurdu.

Şirket, biletlerin 18 eurodan başlayan 78.350 seferlik lansman kampanyasıyla satışa çıkacağını duyurdu. Galiçya ve Asturias'taki yeni AVE hizmetleri, yüksek hızlı bir hat oldukları için AVE S106'nın üzerinden geçeceği Castilla y León şehirlerine de fayda sağlayacak: Zamora, Segovia, León, Palencia veya Valladolid'in yanı sıra Madrid.
 
Üst