Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Puig borsaya çıkıyor ve Ibex-35'e saldırmaya hazırlanıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Kuraklık bitti. Kozmetik firması Puig, kurumsal yatırımcıların bir kısmından gelen güçlü talep nedeniyle, ilk çıkışı için belirlenen hisse başına 24,5 avrodan %4,5'lik bir yeniden değerleme ile İspanyol borsasına şık bir giriş yaptı; aralığın en yüksek noktasında. Unvanları, işlem salonundaki ilk değişimlerinde 25,54 Euro'ya ulaştı, ancak sonunda sabit bir seviyede kapandılar.


Bu aile şirketine 3 milyar euro kazandıracak olan operasyonda belirlenen fiyat, ilk değerleme olarak 13 milyar 900 milyon euroyu temsil ediyor. Puig'in kendisini, borsada işlem gören başlıca İspanyol şirketlerini piyasa değerlerine göre gruplandıran Ibex-35 endeksinin bir parçası olmak için ciddi bir aday olarak sunduğu bir rakam.

Bu değerlemeyle şirket, aslında şu anda sermayesi 10.000'in üzerinde olan IAG, ACS veya Banco Sabadell gibi diğer büyük değerlerin önünde, İspanya pazarının en değerli şirketleri arasında 15. sırada yer alacak. milyon euro. Puig ayrıca şu anda borsada 17,5 milyar değerinde olan Repsol'a ulaşmaya da bir adım uzakta olacak.

Şirketin icra başkanı Marc Puig, şirketin halka arzı sırasında, “Bunca yıldır bu özel şirketi sanki halka açık bir şirketmiş gibi yönettik ve bundan sonra borsaya kayıtlı bir şirketi sanki özelmiş gibi yöneteceğiz” dedi. Tören bu Cuma Barselona Menkul Kıymetler Borsası'nda düzenlendi.

Hisse Senedi Piyasası Değeri

14.000
milyonlarca euro

Bu kapitalizasyonla firma kendisini Ibex için ciddi bir rakip olarak konumlandırıyor ve pazar değeri açısından IAG veya ACS'yi geride bırakabilir.


Duygusal bir konuşma yapan şirketin yönetim kurulu başkanı, yatırım dünyasının isteksizliğini ve jeopolitik belirsizlikleri vurgulayan bir bağlamda, yatırımcılardan aldıkları “muazzam ve kayıtsız şartsız tepkiye” teşekkür etti. Şirketin aile unsurunun altını çizdi ve büyük büyükbabasından başlayarak mevcut hissedarlardan önceki nesilleri hatırlattı: “Eğer daha yükseğe uçtuysak, bu devlerin omuzlarında durduğumuz içindir.” Yönetici, “Bizim hayal bile edemeyeceğimiz hedeflere ulaştık” dedi.

Uzmanlar son günlerde başlangıç fiyatına ilişkin görüşlerini değiştirdi. Başlangıçta aralığın üst kısmını seçmenin değerin yükseliş potansiyeli açısından risk oluşturabileceğini düşündüler. Ancak rakipleriyle karşılaştırıldığında, sermayesinin %32'sini nitelikli yatırımcılara yatıran şirketin kararının sonunda uzlaşmaya vardığı görüldü.

«Başlangıç fiyatının 2023 yılı EV (kurumsal değer) / FAVÖK açısından sektör ortalamasına (L'Oreal, Estee Lauder, Shiseido, Coty, Interparfums) göre %15,6, 2023 yılı ile karşılaştırıldığında ise %34,4 oranında bir indirimi temsil ettiğini tahmin ediyoruz. Bankinter analistleri sektör lideri L'Oreal'in altını çiziyor. Elena Fernández, “L'Oreal'e göre makul bir indirimin %20 veya sektöre göre +%3'lük bir prim olabileceğine inanıyoruz, bu da hisse başına 30-31 euro aralığında işlem anlamına gelir” diye ekliyor. Trapiella, imza analisti.

Premium segmentteki tanınmış markalar (Charlotte Tilbury, Nina Ricci, Carolina Herrera, vb.) ve ürün ve bölgelere göre çeşitlendirme sayesinde uzmanlar, şirketin son yıllardaki büyümesinin ve marjlarının yüksek olduğunu hatırlıyor.

Spesifik olarak, satışları 2021/2023 döneminde (ortalama yıllık bazda) %29 arttı ve satışlardan elde edilen gelir ile satılan malların maliyeti arasındaki farkı ölçen bir karlılık göstergesi olan brüt kar marjı %74,7'ye ulaştı. sektör ortalaması %69,7'dir.


Gelecek üyeler



Puig'in halka arzı sadece büyüklüğü nedeniyle pazarda bir dönüm noktası değil – Avrupa'daki en büyük ve 2015'teki Aena'dan bu yana İspanya'daki en büyük halka arz – aynı zamanda değerin bu çıkışı bekleyen diğer şirketlere de kapıyı açması nedeniyle. sonraki adımlarına karar verin.

Bunlar arasında Cortefiel, Women Secret's, Pedro del Hierro veya Hoss Intropia gibi markaların sahibi olan ve değeri 2.000 veya 2.500 milyon euro civarında olabilecek Tendam moda grubu da yer alıyor. Analistlere göre, Hotelbeds'in kapitalize edebileceği 4.000 milyondan daha az bir rakam ve yakın zamanda çıkışını yıl sonuna erteleme kararı aldı.

Ayrıca, pazara girme konusundaki ilgisini zaten teyit eden Volotea ve 2007 ve 2019'da atılım yapmaya çalışan, dondurulmuş ekmek hamuru sektöründe lider olan Europastry de radarda yer alıyor. Şimdi aile şirketi Gallés, MCH fonu, şirkete sahip olduğu %20'lik kısmı yatırım yapmayı planlayarak, geçen yıl %20'lik satış büyümesiyle elde edilen sonuçlardaki iyileşmeden faydalanmayı planlıyor.

Tüm bu hareketler, yıllardır yalnızca üç sektöre (bankacılık, enerji ve inşaat) güçlü bir bağımlılık gösteren bir piyasa olma damgasını taşıyan ulusal borsanın çeşitlendirilmesine de yardımcı olabilir. Uzmanlar, yatırımcıların yeni lüks bileşeni ticaret alanında en iyi şekilde karşılamalarının ana nedenlerinden birinin bu olduğu konusunda hemfikir.
 
Üst