Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Saçlarını kanser hastalarına bağışlayacakken kanser olduğunu öğrendi

Leila

Global Mod
Global Mod
Antalya’da senelerca kısa kullandığı saçlarını uzatarak kanser hastalarına peruk için bağışlamaya karar veren Sibel Sönmez (40), 3 ay daha sonra akut lösemi olduğunu öğrendi. Evvel kemoterapi tedavisi alan daha sonra da kök hücre nakli olan Sönmez, uzun ve güçlü bir müddetcin akabinde sıhhatine kavuştu.

Antalya’da ilaç mümessili olarak çalışan Sibel Sönmez’in hayatı, akut lösemi tanısı temalınca değişti. Rahatsızlığının kendini fazlaca yorgun hissetmesiyle ortaya çıktığını anlatan Sönmez, işi gereği her gün hastanelerde olduğu için bu durumu atlamak istemediğini söylemiş oldu. Yaptırdığı analiz ve tetkikler kararı akut lösemi olduğunu öğrenince şoke olduğunu belirten Sibel Sönmez, birinci şoku atlattıktan daha sonra hayata sıkı sıkıya tutunarak tedavi sürecinin başladığını tabir etti.

Uykusundan yorgun olarak kalkmaya başladığında aklına lösemi olabileceğinin gelmediğini belirten Sönmez, Her gün iş için gittiğim hastanelerde çizginin tedavi kısmındayken bir anda hasta kısmına geçmiştim” dedi. Yüksek doz kemoterapi tedavisinden daha sonra kök hücre nakli olduğunu kaydeden Sönmez, artık sıhhatine kavuştuğunu ve yaşadığı tüm zorluklardan daha sonra hayatın fazlaca değerli olduğunu bir sefer daha anladığını söylemiş oldu.

STERİL ODADA GÜÇ GEÇEN 2 AY

Akut lösemi tanısı aldıktan daha sonra yaklaşık 6 aylık ağır kemoterapi sürecinin başladığını belirten Sönmez, şiddetli sürecin akabinde kök hücre nakli sürecinin başladığını kaydetti. Kız kardeşi Sinem Vardan (31) yüzde yüz uyumlu kök hücre nakliyle yaşama tutunan Sönmez, nakil daha sonrası steril odada geçen 2 aylık devri anlatırken, “Dört duvar içinde kalınca ömrümü bir daha gözden geçirdim” dedi.

O periyotta Şayet başarılı bir tedavi olursa, bu pürüzü aşıp tekrar yaşama tutunabilirsem ertelediğim her şeyi yapacağım” diye düşündüğünü belirten Sönmez, “O odada olmak hayli sıkıcıydı lakin her gün bir umutla bekledim. Daima Bugün daha âlâ olacağım, Yarın daha güzel olacağım diye düşündüm. Moralimi yüksek tutmam değerliydi. Çok şükür artık geride kaldı. Sıhhatime kavuştum” diye konuştu.


SAÇLARINI UZATMAYA BAŞLADI

Saçlarının daima kısa olduğunu anlatan Sibel Sönmez, uzatıp kanser hastalarına peruk yapılması için bağışlamaya karar verdiği devirde konulan teşhis ile hiç beklemediği bir şok yaşadığını söylemiş oldu. Sönmez, Saçımı yalnızca 3 ay uzatabilmiştim zira lösemi tanısı aldım, saçlarımı kaybettim” sözlerini kullandı.

DOĞAÇLAMA TİYATRO GÜNLERİ

Yaşadığı tüm zorlukların artık geride kaldığını ve sıhhatine kavuşarak olağan hayatına devam ettiğini kaydeden Sibel Sönmez, bugüne kadar ertelediği her şeyi de gerçekleştirmeye başladığını söylemiş oldu. Doğaçlama tiyatroyu hayli sevdiğini belirten Sönmez, “Hep doğaçlama tiyatro yapmak istiyordum. Sıhhatime kavuştuktan daha sonra çabucak buna başladım. Doğaçlama Gazinosu isimli bir doğaçlama tiyatro yapan bir kümemiz var. Hepimiz farklı meslek kümesinden, tiyatro tutkusunu ertelemiş 7 bireyiz. bir arada keyifle sahne alıyoruz ve sahne gelirlerimizi de sokak hayvanlarına bağışlıyoruz” diye konuştu.

YÜKSEK LİSANS YAPIYOR

Erteledikleri içinde yüksek lisans olduğunu da kelamlarına ekleyen Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu Sibel Sönmez, hala on-line olarak İngilteredeki St. Clements Üniversitesi psikoloji kısmında eğitim aldığını kaydetti. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst